Brazilska kongresnica pokrenula molitvenu inicijativu krunice usred 'ozbiljne prijetnje' legaliziranog pobačaja

Brazilska savezna zastupnica Christine Nogueira dos Reis Tonietto, članica Liberalne stranke (PL), pokrenula je 17. srpnja kampanju za molitvu krunice uživo na Instagramu “za Brazil i za život”, javlja CNA.

Biskup Fernando Rifan od Cedamuse i biskup Adair Jose Guimarães od Formose trebali bi sudjelovati u događaju uživo, kao i svećenici, umjetnici, intelektualci i katolički političari.

Poznata kao Chris Tonietto, kongresnica će do 3. kolovoza na svom Instagram računu prenijeti ukupno 14 prijenosa uživo, uvijek završavajući molitvom za nerođenu djecu.

Na svom Instagram kanalu opisuje kao katolička odvjetnica, supruga i majka koja je za život, za obitelj i protiv pravosudnog aktivizma i korupcije. Svoj profil završava "Ora et labora" i emotikonom molitve.

U izjavi za ACI Digital, CNA-ovog partnera za vijesti na portugalskom jeziku, Tonietto je objasnila :“S obzirom na to da živimo užurbanim tempom i često naše vrijeme za molitvu padne u drugi plan, pokrenula sam inicijativu i pozvala brazilski narod da se ujedini u molitvi”.

Zakonodavac je također rekao da se molitvena kampanja odvija u kontekstu "vrlo ozbiljne prijetnje legalizacije pobačaja, koja se može dogoditi kroz ADPF [Argument za nepoštivanje temeljnog pravila], presudu 442."

ADPF 442 je tužba koju je podnijela ljevičarska Partija socijalizma i slobode (PSOL) od Saveznog vrhovnog suda tražeći dekriminalizaciju pobačaja do 12 tjedana trudnoće.

“Uz ovaj problem”, nastavila je Tonietto, “situacija u našoj zemlji značajno se pogoršala, zbog čega se susrećemo s neviđenom pravnom nesigurnošću.”

Suočena s ovom situacijom, brazilska kongresnica rekla je da je "od najveće važnosti da kleknemo na zemlju i zavapimo".

Tijekom svakog prijenosa uživo molit će se sljedeća molitva za nerođeno dijete:

“Kralju vječnog života, uskrsli Gospodine, koji si pobijedio grijeh i smrt, ponizno padamo ničice pred Tvojom svemoći i milosrđem, mi, brazilski narod. Udostoji se ukloniti iz našeg naroda pošast pobačaja, to zlo koje predvodi Sotona kako bi uspostavio svoje kraljevstvo smrti. Neka Bezgrješna trijumfira u Zemlji Svetog Križa, neka vlada tvoje Bezgrješno Srce, kojemu posvećujemo Brazil i naše obitelji kako bi se uspostavilo Tvoje kraljevstvo života. Amen”

Zemlja Svetog križa inače je naziv koji su portugalski istraživači dali Brazilu u 16. stoljeću.