Fotografija koja slama srce: Dječak tješi svoju sestricu koja umire

Fotografija na kojoj šestogodišnji Jackson Sooter tješi svoju dvije godine mlađu sestricu Adalynn zvanu Addy nekoliko trenutaka prije nego što je ona umrla rasplakala je svijet.

Adalynn je dijagnosticiran neoperabilni tumor na mozgu poznat kao difuzna intrinzična pontina glioma (DIPG), nakon što su njeni roditelji primijetili da djevojčica teže hoda. Prošla je 33 ture zračenja koje su trebale ubiti stanice raka, no one su se ponovno pojavile.

Obitelj je potom djevojčicu podvrgnula eksperimentalnoj kemoterapiji u Meksiku, na što su potrošili više od 200.000 dolara, no tumor se nastavio širiti.

Na fotografiji koju je snimio Adalynnin otac, Jackson miluje čelo svoje sestre, dok ona drži njegovu drugu ruku.

“Dječak ne bi trebao govoriti zbogom svom partneru u zločinu, svom društvu za igru, svojoj najboljoj prijateljici, svojoj maloj sestri. Nije trebalo biti ovako, no ovo je uništen svijet u kojem živimo”, napisao je otac pored fotografije.

jackson-sooter-1.jpg

Foto: Facebook

DIPG je veoma rijedak oblik tumora te je veoma agresivan. Najčešće se dijagnosticira djeci u dobi između pet i devet godina. Addy je dijagnosticiran kad je imala samo dvije godine te je jedan od najranijih zabilježenih slučajeva. Dijagnosticira se samo između 200 i 300 slučajeva godišnje u cijelim Sjedinjenim Američkim državama, a nije poznato što ga uzrokuje.

Addyni roditelji Matt i Chandra primijetili su da njihova kći čudno hoda pa su je u studenom 2016. odveli na pregled.

“Noge su joj se čudno ljuljale pa smo mislili da je nešto ortopedski”, rekla je njena baka Ann.

“Nakon što su liječnici utvrdili da je u pitanju DIPG, rekli su nam da uživamo s njom, jer će umrijeti”, dodala je.

Izvor: Index

 

Označeno u