Franjevci u Svetoj zemlji pozivaju na virtualni Križni put za korizmu

Zbog pandemije koronavirusa, hodočasnici mogu ići Isusovim stopama iz vlastitih domova.

Naglasak ovog hodočašća u Svetu zemlju je šetnja ulicom Via Dolorosa, slijedeći Isusove korake koje je prolazio do Križa. Već drugu uzastopnu korizmenu sezonu hodočašća - i organizacija križnog puta uživo - neće biti moguća.

Ove godine franjevci Kustodije Svete Zemlje, koji od 13. stoljeća skrbe o Svetim mjestima Katoličke crkve, pronašli su način da Via Dolorosu dovedu do domova onih koji ne mogu putovati u Jeruzalem, piše Aleteia.

Vjernici sada mogu pristupiti virtualnom Križnom putu kroz 13 kratkih videozapisa u kojima fratri nude meditacije o svakoj postaji. O video zapisima govori fratar iz svakog svetišta Svete zemlje, a snimaju se na raznim mjestima, uključujući Siriju, Jeruzalem, Grčku i Tel Aviv, Izrael.

Brat Francesco Patton, OFM, Kustos Svete Zemlje, rekao je za Vatikanske vijesti da su osmislili projekt kako bi pomogli "vjernim hodočasnicima raštrkanim po cijelom svijetu da pronađu najdublji smisao svog života i svog postojanja."

Virtualni križni put također je "poruka nade u vremenu poput ovog koje živimo - vremenu poteškoća i patnji", rekao je.

Kako gledati virtualni križni put

Videozapisi će se objavljivati ​​u utorak i petak do 30. ožujka, a mogu se pronaći i na stranicama Kustodije Svete zemlje na društvenim mrežama .

Ovdje pogledajte prvu postaju križa:

I pogledajte drugu postaju ovdje:

Preveo Medjugorje-info.com