Madridski nadbiskup krstio 14 djece koja su bila pred pobačajem

Madridski nadbiskup, kardinal Carlos Osoro, krstio je prošlog mjeseca četrnaestero djece čije su majke razmišljale o pobačaju, prenosi CNA.

Krštenu djecu rodile su majke koje su zbog teških životnih okolnosti razmišljale o prekidu trudnoće, no pomoć im je pružila Más Futuro Association, katolička organizacija koja pomaže trudnicama u potrebi.

Zahvaljujući spomenutoj organizaciji 27. rujna krštena je šesterogodišnja djevojčica, dvoje četverogodišnjih dječaka i 11 djece mlađih od godinu dana.

Istog je dana trebalo biti kršteno još devetoro djece, ali nisu mogli doći jer su čekali rezultate testova na koronavirus, prenosi Bitno.

Obraćajući se majkama prisutnim na krštenju, kardinal Osoro ih je pohvalio rekavši im: “Vi ste izabrale život, znamo da će smrt svakako doći, ali vi ste izabrale život.”

Na krštenju su bili prisutni i volonteri organizacije Más Futuro, koji mole ispred klinika za pobačaje u Madridu i nude podršku majkama koje razmišljaju o pobačaju.

Podsjetimo, inicijativa 40 dana za život u Hrvatskoj je 23. rujna započela svoju jesensku kampanju u 35 gradova i na 37 mjesta bdjenja koja će trajati do 1. studenog. Više informacija o inicijativi te kako se pridružiti možete pronaći ovdje. Pomoć trudnicama u potrebi u Hrvatskoj pruža udruga Beltehem, o kojoj možete saznati ovdje.

Označeno u