Majka donirala sinu dva organa i spasila mu život

Sarah Lamont iz Ballymena u Sjevernoj Irskoj u sedam mjeseci svojem sinu Joeu donirala je dio jetre i bubreg, piše Barcroft.tv.

Malom Joeu liječnici nedugo nakon rođenja dijagnosticirali su dvije bolesti - policističnu bolest bubrega i fibrozu jetre. Bubrezi su mu bili toliko uvećani da su ispunjavali cijeli abdomen i pritiskali pluća, a prognoze liječnika nisu bile dobre, prenosi Index.

Bubrezi su mu uklonjeni i on je otada bio na dijalizi. "Čekali smo poziv da su našli donora, no uzalud", kazala je majka Sarah. Odlučila se na donaciju organa kako bi spasila život svojem djetetu.

 "Ako mu mogu dati dio jetre, zašto ne bih i bubreg?" pitala je liječnike. Joeu je dio jetre njegove majke presađen u siječnju 2017., a bubreg je dobio u kolovozu iste godine.

 Dječak koji je svakodnevno bio nekoliko sati u bolnici na dijalizi dobio je novu priliku za puno bolji život i mogućnost da krene u školu.

 "Kvaliteta života mu je poboljšana 100 posto, pun je energije i drago mi je da sam mu pomogla. Sad je potpuno drugo dijete", kazala je Sarah. Dodala je kako obitelj sada može planirati i odlaske na odmor, što prije nisu mogli.

Označeno u