Ove korizme, krenite na besplatno virtualno hodočašće od 40 dana kroz Svetu zemlju

"Hodočašće u vjeri" posjetitelje će kroz 40 dana provesti kroz 40 mjesta Svete zemlje.

Tri katoličke skupina organizirale su opsežno 40-dnevno virtualno korizmeno hodočašće Svetom zemljom, javlja Aleteia.

Program, nazvan "Hodočašće u vjeri", započinje na Pepelnicu (17. veljače) i kulminirat će uskrsnim nedjeljnim razmišljanjem o putovanju. Cijelo hodočašće je besplatno, ali virtualni hodočasnici moraju se prijaviti za događaj na mrežnim stranicama Magdala OVDJE .

CNA izvještava da je ovo virtualno hodočašće omogućeno zahvaljujući Papinskom središtu Notre Dame iz Jeruzalema, Terra Sancta Mexico i Magdali. Ovo je druga godina kako su se tri organizacije okupile kako bi održale virtualno hodočašće. Prethodno hodočašće održano je u listopadu 2020.

„Hodočašće u vjeri“ 2021. spojit će tri aspekta vjere: Vjerovanje, korizmu i Svetu zemlju . Vjerovanje, pozivajući se na Apostolsko vjerovanje, meditacija je o onome što nas čini katolicima. Sa mrežnih stranica Magdale objasnili su :

Vjerovanje je ono što jesam, moja istinska bit, koja sadrži ukupnu dinamiku mog života, božanski voljenog od stvaranja, do smrti, do vječnog života u zajednici otkupljenog čovječanstva, sudjelujući u vječnoj beskrajnoj radosti Trojstva; ovo je 'Hodočašće u vjeri'.

Razmatranje i sveta mjesta

S obzirom na korizmu, hodočašće nudi meditacije o liturgijskim tekstovima kako bi hodočasnike vodilo kroz obnovljeno "obraćanje Bogu" u povjerenju. To, piše Magdala, odražava isti način na koji se Bog ispruženom rukom kreće prema svakome od nas. „Hodočašće u vjeri“ ponudit će meditacije o svetim spisima svakog dana korizme, kako bi vjernici bili angažirani tijekom svečane sezone.

Posljednje, ali sigurno ne najmanje važno, je Sveta zemlja, glavna atrakcija „Hodočašća u vjeri“. Program će voditi polaznike na razna mjesta koja "bilježe otkrivenje koje je Abraham doživio" tijekom vlastitih putovanja u obećanu zemlju . Svaki će dan virtualni događaj hodočasnike dovesti na različita mjesta koja imaju biblijsku važnost. Mjesta su, napominju, odabrana kako bi osvijetlila razmatranje o Vjerovanju.

„Hodočašće u vjeri“ postavljeno je kao zabavno, poučno i vjerodostojno putovanje koje će trajati cijelu korizmu. Oni koji sudjeluju na putovanju bit će počašćeni zvučnim zapisom koji će omogućiti posvećene osobe iz regnuma Christi i RC Music Collective . Uz to, svi sudionici bit će uvedeni u tombolu koja će se održati na Uskrsnu nedjelju, a koja će nekim sudionicima poslati nekoliko darova.

Cijeli događaj započet će dvodnevnim uvodnim video zapisima 15. veljače , prije nego što hodočašće službeno započne na Pepelnicu. Kliknite ovdje da se registrirate sada i pridružite se „Hodočašću u vjeri“.

medjugorje-info.com