Poznata komičarka Roseanne Barr osudila abortus i stala u obranu života

Američka glumica i komičarka Roseanne Barr nedavno je osudila abortus i stala u obranu života.

Poznata komičarka Roseanne je tijekom “The Megyn Kelly Show” prepričala svoju odluku da odabere život kada je zatrudnjela s osamnaest godina, piše novizivot.net

“Stvarno me ljuti kada kažu da žene imaju pravo birati, a onda je izbor o kojem govore nešto tako ‘barbarsko'”, rekla je voditeljici Megyn Kelly.

Voditeljica je pitala Roseanne je li razmišljala o abortusu kada je otkrila da je trudna, a ona je odgovorila : “To nije za mene. Imam petero djece i zahvalna sam što sam ih sve imam.”

Dala kćer na posvajanje

Roseanne je zatrudnjela s osamnaest godina i odlučila dati svoju kćer na posvajanje. Iako joj je bilo neizmjerno teško odreći se kćeri i suočiti se s nepoznatom budućnošću, izjavila je da abortus nije dolazio u obzir.

“Mnoge mlade djevojke od 18 godina donijele bi drugačiju odluku (…), odabrale bi abortus umjesto da nose bebu do termina poroda.”

Iako je kćer dala na posvajanje, željela je i dalje biti dio njezina života kada odraste. Kada je kći rođena, jedno uho joj je bilo deformirano kao u njezine bake s majčine strane.

“Pomislila sam: ‘Bog joj je stvorio takvo uho da je mogu pronaći. Moram je zadržati dva dana.’ I rekla sam joj da ćemo se ponovno vidjeti kada bude imala 18.”

Glumica i komičarka je odlučila zadržati svoje televizijsko ime “Roseanne Barr”, jer je to bilo ime na rodnom listu njezine kćeri i nadala se da će to pomoći njezinoj kćeri da je pronađe kada bude starija.

U videu u nastavku poslušajte što je sve Roseanne Barr rekla.

“Oduvijek sam vjerovala Bogu da ću je vidjeti”, rekla je Roseanne.

Kada su se ona i kći ponovno susrele sedamnaest godina kasnije, osjećala se kao da su se poznavale sve te godine.

Govoreći o svojoj kćeri, Roseanne je rekla: “Jučer je napunila 52 godine i jako sam ponosna na nju. Ona je divna žena. Ima divnog sina na kojeg sam jako ponosna. Osvojio je državno prvenstvo u šahu u Coloradu. Ima samo 16 godina. Eto koliko je pametan.”