Sadržaj s oznakom: Abortus

Jessici Hanni, majci četvero djece, dijagnosticiran je terminalni rak dojke kada je bila trudna 14 tjedana. Nekoliko joj je liječnika savjetovalo da pobaci, no ona je to odbila i umjesto toga izabrala život, javlja CNA.

Američka glumica i komičarka Roseanne Barr nedavno je osudila abortus i stala u obranu života.

"U zdravstvu, toj prekrasnoj medicini ti ćeš vidjeti jad i bijedu, ali moraš slijediti nauk moga Sina i svete Crkve.

Amy Jedrysek je majka koja je odlučila na Facebooku podijeliti sliku svoje bebe s ultrazvuka na kojoj se čini kao da poručuje „bok mama!“ kako bi na taj način pokazala da pobornici pobačaja lažu kada kažu da je to samo „tkivo“ ili „još nije osoba“.

“Dnevnik nerođenog djeteta” opisuje djetetov život od njegova začeća u majčinoj utrobi do dana kad dijete osjeti:

Majka sam četvero djece. I meni i mom mužu dogodilo se da smo u tijeku posljednje trudnoće razgovarali o pobačaju.

Majka sam i odlučila sam vam se obratiti kao neznancu kojem se je uvijek lakše povjeriti nego nekom poznatom.

O pobačaju se govori puno, no često su emocije glasnije od argumenata.

Jao vama licemjeri koji živite a drugima ne dopuštate da žive!

"Vratio sam se iz Međugorja shvaćajući da se više nikada ne mogu vratiti medicini koju sam prakticirao. Naša me Majka uputila da budem najbolji liječnik koji mogu biti, da svakodnevno vidim siromašne i da slijedim nauk Crkve njezina Sina", svjedoči John Bruchalski, 62-godišnji suprug, otac i ginekolog.

U listopadu 2022. Ignatius Press objavio je njegove memoare, koji bilježe ono što Bruchalski naziva svojim “milostivim putem do obraćenja”. Knjiga nosi naslov Two Patients: My Conversion from Abortion to Life-Affirming Medicine (Dva pacijenta: moj prelazak s pobačaja na medicinu koja potvrđuje život), piše Aleteia.

Dugo sam izbjegavala pisati o temi abortusa. Ne zato jer nemam što reći o njoj, već zato što je sve već davno napisano, kazano i dokazano. Ali opet nije dovoljno. I ne znam hoće li ikad biti dovoljno…

"Ne doktore! To je strašno! Pa to je zločin. Ne želim ubiti svoje dijete",
 vikala je šokirana majka.

15 žena koje su napravile abortus odlučile su podijeliti svoja najosobnija i najbolnija iskustva kako bi upozorile druge na duboku bol i patnju koje dolaze kao posljedice abortusa.

Klaudija: Danas pročitah u Evanđelju, u Prvoj Petrovoj poslanici: "Pa tko će vam nauditi ako budete zaneseni za dobro?

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.12.2022.

Abortus, i zašto ne

Jedno od dosta kontroverznih pitanja u vezi kršćanske doktrine te novih modernih svjetonazora je svakako i pitanje abortusa, odnosno pobačaja.

Jedna hrabra majka podijelila je fotografije svog djeteta koje je preminulo u spontanom pobačaju kako bi pokazala da je bio prava beba, a ne ‘medicinski otpad’, kako su ga nazvali liječnici.

Stranica 1 od 6