Potresna ispovijest o pobačaju u 19. tjednu trudnoće

Ovu priču objavljujemo zbog sve većeg broja žena koje prolaze kroz pakao spontanih pobačaja i pritom se osjećaju izolirano, zbunjeno i usamljeno.

Nadamo se da će ovo svjedočenje jedne kod tih žena podići svijest i utješiti one kojima je to potrebno.

Tridesetogodišnja Alexis Fretz je u 19. tjednu trudnoće počela krvariti. Uputila se ka bolnici da se uvjeri je li sve u redu. Kada je stigla, osjetila je bolove u trbuhu. Medicinska sestra joj je donijela tri čaše vode i rekla da se pripremi za ultrazvuk. "Smjestila sam se u krevet i upalila TV. Nakon nekoliko minuta osjetila sam probadajuću bol i znala sam da se porađam." Medicinske sestre su je ipak povele na ultrazvučni pregled. Ultrazvuk je registrirao otkucaje srca, ali je Alexis po odlasku u toalet shvatila da i dalje krvari, a i kontrakcije su bile intenzivnij . Ona je već dva puta rađala i ima dvije djevojčice, tako da je znala što se događa. "Pauza između kontrakcija nije bilo. Znala sam da je kraj blizu. Nisam gubila nadu, ali sam u dubini duše znala da gubim bebu."

Liječnica joj je rekla da će morati roditi bebu.

"To je bio prvi put da ga je netko nazvao bebom. Počela sam se raspitivati za sve opcije, ali vodenjak mi je ubrzo pukao i sve je bilo prepušteno prirodi. Ne sjećam se kada je počeo porod, nakon samo nekoliko napinjanja, njegovo majušno tijelo je izašlo van." Mališana su vrlo brzo predali u ruke majci. "Uzela sam ga u naručje i plakala sam kao nikada do tada. Bio je tako savršen, potpuno formiran i sve je bilo na svom mjestu. Mogla sam vidjeti kako njegovo srce kuca u malenim grudima. Muž i ja smo ga naizmjenično držali i plakali nad njim, shvaćajući koliko je savršen naš maleni sin."

Njezin muž Joshua odlučio je sve to zabilježiti fotoaparatom.

"Drago mi je da je Joshua zabilježio taj trenutak. U početku nisam željela te fotografije, ali sada su one jedina uspomena. Ne razumijem zašto ga je Bog uzeo, ali znam da je u svom kratkom životu od samo nekoliko minuta Walter dirnuo mnogo više života nego što bih ja ikada mogla zamisliti. Još uvijek sam u šoku koliko ljudi je dotakla ova priča i koliko su fotografije komentirane", dodala je, za kraj svoje životne drame, ova mlada žena. Ispovijest i fotografije spontanog pobačaja otvorile su mnogo diskusija na tu temu, a Alexis je dobila ogromnu podršku da prebrodi sve ovo što ju je snašlo u životu.