UBIJEN SJEMENIŠTARAC Dok su vojnici pucali, mladić je legao na pod i molio krunicu

U Kamerunu ubijen sjemeništarac...

Mons. Cornelius Fontem Esua, nadbiskup Bamende, objavio je da je devetnaestogodišnjeg sjemeništarca Gérarda Anjiangwea 4. listopada ubila skupina vojnika ispred župne crkve u Bamessingu, selu na sjeverozapadu Kameruna

Na sjeverozapadu Kameruna je 4. listopada u jutarnjim satima ispred župne crkve u selu Bamessing ubijen devetnaestogodišnji sjemeništarac Gérard Anjiangwe. Dok je mladić nakon svete mise stajao ispred crkve s drugim vjernicima, na početku ulice, u kojoj se crkva nalazi, zaustavio se kamion s vojnicima.

Nekoliko je vojnika sišlo s kamiona i počelo nasumce pucati. Vjernici su pobjegli u sakristiju i čvrsto zatvorili vrata, dok je sjemeništarac Gérard Anjiangwe legao na pod i molio krunicu.

Vojnici su uzaludno pokušavali otvoriti vrata; onda su se približili mladiću i rekli mu da ustane. On je to i učinio s oklijevanjem. Nakon što su ga ispitali, naredili su mu da klekne i potom ga usmrtili s tri pucnja u vrat – stoji u priopćenju Nadbiskupije Bamenda, a prenosi Katolička tiskovna agencija FIDES.

Označeno u