Sadržaj s oznakom: Kamerun

Vlč. Olivier Ntsa Ebode pronađen je mrtav u Obali, u centralnom Kamerunu, prenosi 8. ožujka Vatican News.

Članovi misijske družbe Sinova Bezgrešnog Srca Marijina, oteti 23. studenoga u Kamerunu, pušteni su na slobodu. Vozač laik, koji je otet zajedno s njima, još uvijek je u rukama otmičara

U Kamerunu su naoružane osobe otele trojicu redovnika, izvijestila je agencija Fides 26. studenoga. Riječ je o dvojici svećenika klaretinaca i bogoslovu te redovničke zajednice koju je osnovao Sv. Antun Marija Claret kao Družbu Srca Marijina.

Katolički svećenik Cosmas Ombato Ondari, podrijetlom iz Kenije, ubijen je 21. studenoga u anglofonoj regiji Kameruna, na jugozapadu te zemlje. Imao je 30 godina i pripadao je Misionarskoj družbi sv. Josipa s Mill Hilla.

Oslobođeni su učenici Prezbiterijanske srednje škole u Bamendi, glavnom gradu jedne od dviju anglofonih regija u Kamerunu, oteti 5.

Naoružana skupina separatista je otela 78 učenika iz jedne kršćanske škole na zapadu Kameruna, na engleskom govornom području. Taj je događaj još jedan u nizu nasilnih čina anglofonih naoružanih skupina, u znak prosvjeda protiv frankofone Vlade u glavnom gradu Yaoundéu koju optužuju za diskriminaciju