UK: Profesori dobili otkaze zbog svojih vjerskih uvjerenja; jedan ‘krivo’ oslovio ‘transrodnog’ učenika

U Ujedinjenom Kraljevstvu zabilježena su tri nova slučaja gdje su školski profesori izgubili posao zbog svojih uvjerenja. Među njima i slučaj Joshue Sutcliffea koji je otkaz dobio jer je “krivo” oslovio “transrodnog učenika”, javlja narod.hr.

Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians redovno objavljuje i izvještava o slučajevima diskriminacije i netolerancije prema kršćanima, a najnoviji slučajevi odnose se na profesore Ujedinjenom Kraljevstvu. Kako navode, tri slučaja, odnosno tri osobe izgubili su posao samo zato što su dijelili svoja uvjerenja ili su se ponašali u skladu sa svojom vjerom.

Jedan od njih dospio je u međunarodne vijesti. Radi se o Joshui Sutcliffeu, profesoru iz Oxforda, koji je, kako piše BBC, optuženom da je “krivo” oslovio “transrodnog učenika” i “neprimjereno dijelio svoja kršćanska uvjerenja”.

Slučajevi otpuštenih učitelja, piše Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians, samo naglašavaju sve veći trend koji se primjećuju u posljednjih nekoliko godina u Velikoj Britaniji, ali drugim zemljama. Sve češće ćete pronaći zločine iz mržnje u Njemačkoj, Španjolskoj, ili na primjer, namjeravano ubojstvo propovjednika evanđelista Hatun Tash u Velikoj Britaniji.

Također, Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians objavio je da radi na produkciji novog dokumentarca o autocenzuri među kršćanskim studentima u Europi.