Evo čega se sveta Faustina odrekla za korizmu

Liječnik svete Faustine savjetovao joj je što se točno može odreći za korizmu, jer joj zdravlje nije dopuštalo velike žrtve.
Pripremajući se za proslavu velikog blagdana Uskrsa, sveta Faustina morala je razlučiti čega se točno može odreći za korizmu, piše Aleteia.

To je za nju bilo važno pitanje, jer je sveta Faustina imala duboku ljubav prema Isusu Kristu, doživljavajući brojne privatne objave koje je zapisala u svom Dnevniku .

Željela je učiniti sve što je mogla za najveću ljubav u njenom životu i bila je spremna i voljna žrtvovati sve za Isusa.

Međutim, kako joj se zdravlje počelo pogoršavati, sveta Faustina se predala liječniku, pitajući ga što bi mogla učiniti kao korizmenu žrtvu.

Sveta Faustina je u svom Dnevniku napisala točno ono što je njezina liječnica rekla da može odustati za korizmu .

Mala vježba za korizmu. Iako to želim i želim, ne mogu prakticirati velike žrtve kao prije, jer sam pod strogim nadzorom liječnika. Ali
mogu vježbati male stvari: prvo – spavati bez jastuka ; držati se malo gladnom.

Dnevnik, 934

Za Svetu Faustinu spavanje bez jastuka bila je “mala” žrtva, dok bi za mnoge od nas to bilo kategorizirano kao “velika” žrtva. Cijenimo našu udobnost u modernom, zapadnom društvu i još više naglašavamo vrstu sna koju imamo.

Ipak, spavanje bez jastuka (za većinu nas) nas neće "ubiti" i na neki način čak može biti korisno za naše zdravlje. Ako na to gledate kao na žrtvu prinesenu iz ljubavi prema Bogu, ovo je doista mala vježba i jednostavan je primjer čega se možete odreći za korizmu.

Druga žrtva da ostane “ malo gladna ” opet je nešto što svi možemo učiniti. To može značiti da se odreknemo grickalica između obroka ili da se suzdržavamo od drugih namirnica tijekom obroka. Za neke ljude ovu žrtvu vide kao način održavanja solidarnosti sa siromašnima, koji svaki dan provode u gladi.

Tražite li ideje čega se možete odreći tijekom korizme, pokušajte učiti od svete Faustine!