Kako je sveti Padre Pio reagirao kad ga je Vatikan ušutkao

Svetom Padre Piju zabranjeno je javno slaviti misu ili čak davati duhovne savjete njegovim vjernicima.

Mnogi su bili sumnjičavi prema čudesnim stigmama Padre Pia i cijeloj pažnji koju je dobivao od tisuća hodočasnika koji su hrlili u njegov samostan, piše Aleteia.

Neki su se u Vatikanu brinuli da se slava Padre Pia temelji na laži i da ljudi slijede lažnog proroka.

Pokrenuli su više istraga, pa čak i postavili tajne uređaje za prisluškivanje kako bi čuli njegove razgovore.

Bilo je nekolicina njih među hijerarhijom koji su bili skloni ušutkati Padre Pija i koji su inzistirali na tome da je sve zavarao vodeći dvostruki život.

To je kulminiralo nastojanjem da se voljeni fratar premjesti u drugi samostan i zabrani mu da javno djeluje kao svećenik.

Nezadovoljna svjetina dolazi mu u obranu

Mještani su bili bijesni kad su čuli da će ga premjestiti. Prema biografiji Padre Pio: Istinita priča koju je objavio Naš nedjeljni posjetitelj , "Oko 22:00 sata bijesna se rulja spustila na samostan."

Zabakaridirali su vrata svećeniku za kojeg su vjerovali da će odvesti Padre Pija.

Gomila nije otišla sve dok im Padre Pio nije rekao, "Moja blažena djeco ... Sada vas molim da me saslušate, kao i uvijek, i vratite se svojim kućama, a da nikome ne naštetite "

To je crkvenim službenicima jasno dalo do znanja da se Padre Pio ne može mirno preseliti. Umjesto toga, Vatikan je odlučio ograničiti njegove sposobnosti, uklanjajući ga iz javnog života .

Padre Piu će se oduzeti sve dužnosti svećenićke službe, zabraniti mu pastoral a jedino čega neće biti lišen je slavljenje svete Mise pod uvjetom da to čini privatno, unutar zidina samostana, u unutarnjoj kapelici, a ne javno u crkvi .

Teško mu je to bilo podnijeti, ali poslušao je i podložio se dekretu.

Predstojnik samostana pročitao je Padre Piu dekret i sveti fratar je odgovorio: " Neka bude volja Božja ... Volja poglavara je volja Božja ."

Volja nadređenih je volja Božja

Padre Pio bi sljedećih nekoliko godina proveo u tišini, privatno slavio misu ne primajući posjetitelje.

Nije mogao pisati ni svojoj duhovnoj djeci.

Ponizan i poslušan sin

U to vrijeme mnogi su stali u obranu Padre Pia, podnoseći molbe, pišući pisma, pa čak i objavljivali knjige.

Padre Pio bio je zaprepašten tim odgovorom i pozvao ih da prestanu, pišući mjesnom biskupu kako bi potvrdio svoje razdruživanje s njima.

Moram ponoviti da mi se jako gadi nedostojno ponašanje određenih lažnih proroka koji govore u moje ime ... trebali bi zaustaviti tu lažnu i nedostojnu propagandu, ali u međuvremenu su slijedili svoj morbidni fanatizam, ne mareći za vrhovni autoritet crkve .

Stoga se pretvaram u sina najskromnijeg i potpuno poslušnog Katoličkoj crkvi ... S dubokom poniznošću ljubim tvoj sveti prsten i ispovijedam se prema vašoj ekselenciji vašeg najskromnijeg i najposlušnijeg sina .

Iznad svega, iako su se optužbe iznesene protiv njega pokazale lažnima (i na kraju će mu biti dopušteno da ministrira bez ograničenja), Padre Pio se pokorio dekretu i šutio, pouzdavajući se u Božji providonosni plan.