Ove časne sestre ponudile su svoju sljepoću kako bi spasile svijet

Na današnji dan osnovane su Sestre Sakramentine Don Orionea kako bi na poseban način spašavale svijet: svojom sljepoćom.

One su zajednica slijepih redovnica posvećenih vječnom klanjanju Presvetom sakramentu. Nose prepoznatljivu bijelu halju, crveni škapular te bijelu hostiju izvezenu na prsima.

Ovaj novi red redovničke obitelji želim darovati kao cvijet pred oltarom Blažene Djevice tako da ona, svojim blaženim rukama, to daruje Isusu u Presvetom sakramentu“, rekao je sv. Luigi Orione kada je osnovao red 15. kolovoza 1927.

slijepe-redovnice-1.jpg

Photo (Pinterest)

Misija ovog reda Misionarki ljubavi (LMSC) je, od osnutka, prinijeti Bogu svoju sljepoću kao žrtvu u zamjenu za „vid onima koji još ne znaju istinu kako bi mogli spoznati Boga, svjetlo ovoga svijeta.“

Osim toga, euharistijskim klanjanjem i požrtvovnošću podržavaju „apostolsko djelovanje Misionarki ljubavi i Sinova Božanske Providnosti“, dvije zajednice koje je osnovao Luigi Orione.

Kongregacija djeluje u Italiji, Španjolskoj, Keniji, Argentini, Brazilu, Čileu te na Filipinima.

U Čileu djeluju od 1943. te se ondje trenutno nalaze tri časne sestre: sestra María Luz Ojeda, sestra Elizabeth Sepúlveda i sestra María Pía Urbina koja je trenutno na misiji na Filipinima.

slijepe-redovnice-2.jpg

Photo: CNA

Pohađaju nastavu preko računala kako bi pred Presvetim sakramentom predočile brojne prijedloge koje primaju od vjernika putem Facebooka gdje nude svoju molitvu za svaku nakanu.

Sestra María Luz Ojeda je kao dijete doživjela nesreću zbog koje je imala teške probleme vida koji su se postepeno povećavali sve dok nije napunila 30 godina, kada je u potpunosti izgubila vid.

„Nekad osobno zahvalim Bogu jer sam se zahvaljujući svojoj nesreći mogla pridružiti svojoj redovničkoj zajednici. Prije molitve pred Presvetim sakramentom kažem Bogu: ''na ovaj način Ti pomažem spasiti duše, i sretna sam“, rekla je sestra María Luz za CNA.

Redovnica je objasnila da „svakog dana u svojim molitvama i klanjanjima Gospodinu predstavljamo siromaštvo, patnju i ljudsku tugu.

Možda se može činiti da previše polažem pravo, ali moći ću to predstaviti Gospodinu na dan kada me pozove, pomogla sam mu spasiti duše“, rekla je sestra María Luz.

Redovnice svaki dan u tjednu posvećuju drugoj svrsi: ponedjeljak bolesnima, utorak mladima, srijeda miru, četvrtak zanimanjima, petak starima, subotu djeci, a nedjelju obitelji.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/CNA