Sadržaj s oznakom: Euharistija

Na Radio Mariji, u emisiji „Sjaj istine“, don Josip Mužić progovorio je o problemu progona euharistije u današnjoj Crkvi.

U mnogim sakristijama postoji ploča s ovim natpisom, koja stoji kao podsjetnik svećenicima da slave svaku misu s vjerom i žarom: “Svećeniče, Božji čovječe, slavi ovu misu kao da je to tvoja prva misa, zadnja misa i jedina misa.” Trebali bismo primiti svaku pričest kao da nam je prva, zadnja i jedina pričest.

Anđeo ga dotaknu i naloži mu da ustane i jede

Primanje pričesti na usta ili na ruke nije odlučujuća odrednica naše pobožnosti. Kada je riječ o euharistiji, najprije treba obratiti pozornost na našu duhovnu pripravu kako bismo ju dostojno fizički primili. Catholic Link je tako izdvojila pet ključnih točaka kako se pripremiti za susret sa živim Kristom.

Dajmo dužno štovanje svojemu Gospodinu. U presvetom sakramentu Euharistije sadržan je čitav Krist.

Na današnji dan osnovane su Sestre Sakramentine Don Orionea kako bi na poseban način spašavale svijet: svojom sljepoćom.

U videozapisu s molitvenom nakanom za srpanj, koji je Svjetska molitvena mreža objavila u ponedjeljak 3. srpnja 2023., papa Franjo potiče svakog kršćanina da euharistiju stavi u središte svojega života, prenosi Vatican News.

1411. dogodilo se čudo u Ludbregu.

Kako doživjeti svetu Misu svim srcem, o tome svjedoči stigmatizirana vidjelica i mističarka Katya Rivas - Catalina

Vijetnamski kardinal François Xavier Nguyen Van Thuan živio je izvanredan život i zasigurno pobuđuje pozornost. Papa Franjo u svibnju ove godine priznao mu je herojske kreposti. Posebno je dojmljiva njegova velika ljubav prema Svetoj Euharistiji.

Sv. Katarina Sijenska, crkvena naučiteljica (1347. – 1380.)

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.5.2023.

Duh Sveti i euharistija

Euharistija je zajedništvo Boga i vjernika, nebeske i zemaljske Crkve, u punom smislu tih riječi.

Euharistija je grčka riječ koja znači «zahvaljivanje».

To je "djelo i dar Presvetoga Trojstva"

Ukoliko svećenik tijekom mise odabere prvi obrazac Euharistijske molitve (poznat kao Rimski kanon) ima opciju izgovoriti kratki popis svetaca prije samih posvetnih riječi, među kojima je i sedam žena…

U malom gradiću Lancianu nalazi se svetište u kojem je relikvija Presvetog Tijela i Krvi Kristove.

Stranica 1 od 4