3 stiha iz Svetog pisma u kojima ćete pronaći roditeljski mir

Koliko god roditeljstvo može biti radosno i zabavno, ono je također i naporan posao, bez obzira koliko vaše dijete ima godina.

Rane godine ispunjene su fizičkim zahtjevima i možda se često budite noću brinući se o svojoj bebi.

Ovaj fizički rad mijenja se u emocionalne i mentalne zahtjeve kako vaše dijete postaje starije, te pomažete svom djetetu da razumije svijet odraslih.

U kojoj god fazi roditeljstva da se nalazimo, ponekad osjećamo tjeskobu i zabrinutost za svoje dijete.

Većina nas ponekad ostaje budna noću, pitajući se radimo li sve pravilno sa svojom djecom i možemo li prevladati izazove s kojima se suočavamo, piše Aleteia.

Kada ove sumnje i brige nagrizaju naša srca, nadamo se da ovi odlomci iz Matejeva evanđelja mogu donijeti malo mira, znajući da je Bog uvijek s nama kroz sve to.

1. I gle, dva slijepca sjeđahu kraj puta. Čuvši da Isus prolazi, povikaše: »Gospodine, smiluj nam se, Sine Davidov!« Mnoštvo ih ušutkivalo, ali oni još jače viknuše: »Gospodine, smiluj nam se, Sine Davidov!«
Isus se zaustavi, dozove ih i reče: »Što hoćete da vam učinim? (Mt 20, 30-32)

Isus je spreman pomoći čim netko zatraži. “Što želiš da učinim za tebe?” Poput slijepaca, želim se sjetiti i zazvati Boga u svakoj poteškoći s kojom se susrećem.

2. I gle, neka žena koja bolovaše dvanaest godina od krvarenja priđe odostraga i dotaknu se skuta njegove haljine. Mislila je: »Dotaknem li se samo njegove haljine, spasit ću se.« A Isus se okrenu i vidjevši je reče: »Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila.« I žena bî spašena od toga časa. (Mt 9, 20-22)

Isus je spreman pomoći čim netko zatraži. “Što želiš da učinim za tebe?” Poput slijepaca, želim se sjetiti i zazvati Boga u svakoj poteškoći s kojom se susrećem.

Gotovo da mogu zamisliti zamisliti Isusa kako govori “Ohrabri se”, kada se suočavamo s teškom situacijom. Pitam se kako mogu biti sličnija ženi iz ove priče, ponizno i ​​vjerno slijedeći Isusa. Čak i kad ne uspijem slijediti njezin primjer, znam da me čekaju mir i iscjeljenje koje samo Bog može dati.

3. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.
(Matej 11,28-30)

Lak jaram i lagani teret mogu zvučati kao nešto nedostižno u svijetu roditeljstva naročito kada ste budni s bebom treći put u jednoj noći ili kada su vaša djeca bolesna .

Ipak, Božji mir može biti s nama čak i u takvim situacijama. Otkrila sam da sam sposobna osjećati zahvalnost, čak i za ponoćna buđenja i teške dane, kada zazivam Boga u pomoć.

Kada smo umorni i opterećeni, kakav je dar znati da Bog može donijeti odmor našim dušama. Njegova beskrajna milost je tu da nam pomogne; moramo ga samo zatražiti.