Jeste li znali da je princeza Diana sahranjena s krunicom Majke Tereze

Princeza Diana koja bi prošloga 1. srpnja trebala napuniti 60. godina sahranjena je s krunicom koju joj je poklonila Majka Tereza.

Iako nitko nije mogao predvidjeti prijateljstvo koje je povezalo princezu od Walesa i sveticu iz Kalkute, stvarnost nam govori drugačije. Ove dvije žene bile su povezane brigom za najsiromašnije, piše Aleteia.

Čuvši za njezinu smrt Majka Tereza uputila je sućut rekavši: „Bila je veoma zabrinuta za siromahe. Bila je vrlo nestrpljiva i željna pomoći im. To je bilo nešto predivno. Zbog toga mi je bila vrlo bliska.”

Majka Tereza umrla je nekoliko mjeseci kasnije, 5. rujna 1997. godine. Samo nekoliko mjeseci prije susrele su se u New Yorku, u lipnju 1997. godine. Kako piše „The Independent” Princeza i Majka Tereza šetale su ulicama newyorškog Bronxa držeći se za ruke. Tijekom 40-minutnog susreta molile su zajedno, zagrlile se i poljubile. Majka Tereza tada je blagoslovila princezu.

Drama nakon smrti princeze Diane detaljno je opisana u „Daily Mail-u”. U noći s 30. na 31. kolovoz, kada je Dianin batler Paul Buller saznao za nesreću, zamoljen je od Kensingtonške palače, da joj u parišku bolnicu Pitié-Salpêtrière, kamo je bila prevezena, odnese njezine najdraže stvari.

Potresen tom viješću ušao je u njezin stan i na pisaćem stolu ugledao nalivpero, bocu quinka i listu stranih riječi koju je ispisala kako bi poboljšala svoj rječnik. Sa stola je uzeo samo komplet krunica koji je bio okačen oko kipa Blažene Djevice Marije i stavio ga u džep. Stigavši u bolnicu, stvari je predao Dianinu vozaču Collinu Tebbuttu koji je potom krunicu dao medicinskoj sestri i zamolio je da ju stave princezi u ruke. U njezin lijes također je stavljena i fotografija na kojoj princeza u ručnoj torbi nosi svoja dva sina.

Ne znamo je li Majka Tereza znala da je njezina krunica otpratila princezu do njezina posljednjeg počivališta. Nadamo se i vjerujemo da joj je blažena Majka bila u blizini kraljevske obitelji , u vrijeme i nakon njezine tragične smrti, pomažući joj da dobije milosti koje su joj bile potrebne da bi je u svoje vrijeme dočekala u Kraljevstvu nebeskom, sa svojom svetom prijateljicom