Par koji je proslavio 60 godina braka poručuje ― ‘Triba samo dobro učit dicu, ić u crkvu i molit Boga’.

Iva i Ante Bešlić iz Potravlja prekjučer su proslavili Dijamantni pir – 60 godina braka!

Pred mnogobrojnom obitelji i rodbinom, 80-godišnja Iva i 88-godišnji Ante zavjete su obnovili u mjesnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova, a proslava je potom nastavljena u obližnjem restoranu, piše Ferata.

Dida Antu i njegovu životnu suputnicu Ivu život zaista nije mazio. Podižući obitelj na tvrdom kamenu podno Svilaje, borili su se s brojnim poteškoćama, a najteže udarce život im je zadao kada su u Domovinskom ratu, u akciji Bljesak izgubili sina Marka te kada ih je nakon toga zadesila i tragična sudbina unuke Anđele. Unatoč svemu, ovo dvoje hrabrih supružnika nikad se nije predalo niti izgubilo vjeru. Dapače, životne tragedije učinile su ih još jačima i učvrstile njihovo zajedništvo. Iako im je zdravlje narušeno, još uvijek obrađuju zemlju i bave se stočarstvom. Kako kažu – da se nađe za dicu, kada im dođu. A tada su i najsretniji – kada se oko obiteljskog stola okupe njihovi brojni potomci. Naime, Iva je Anti rodila 5-ero djece koji su im podarili 17-ero unučadi i 8 praunučadi.

Na pitanje što bi poručili mladim parovima, slavljenici Ante i Iva kažu kako ‘triba samo dobro učit dicu, ić u crkvu i molit Boga’.

U vremenu izokrenutih vrijednosti, kada smo ljubav i obitelj podredili materijalnim dobrima, neka nas životna priča dida Ante i bake Ive podsjeti na važnost i snagu istinske ljubavi, uzajamnog poštovanja i razumijevanja.

Označeno u