PREMIJERA NA LAUDATO TV: Fatima – poruka neba

Premijerno na Laudato TV pogledajte dokumentarni film ''Fatima - poruka Neba'', na obljetnicu ukazanja Majke Božje u Fatimi, u nedjelju 13. svibnja u 15:30.

Fatima – poruka neba
dokumentarni film, 80 minuta
oznake: dokumentarni, vjerski, religiozni, povijesni
Fátima, el Último Misterio, 2017., Španjolska
Goya Producciones

Monika, filmska redateljica u potrazi za poslom, preko prijatelja dolazi do kontakta producenta koji želi pripremiti dokumentarni film o utjecaju ukazanja u Fatimi na cijeli svijet. Iako zbog svojih agnostičkih uvjerenja oklijeva, Monika na kraju ipak pristaje raditi na projektu. Tijekom rada na filmu, počinju joj se događati neobične stvari i ona uskoro shvaća da će njezin život biti zauvijek promijenjen.

Je li događaj u Fatimi obilježio povijest svijeta? Niz neobičnih podudarnosti upućuju na to da su ukazanja u Fatimi promijenila tijek povijesti u zadnjih 100 godina.

13. svibnja 1917, dan je događaja koji je obilježiti Rimokatoličku Crkvu i svijet. U vrijeme kada je u Europi bio Prvi svjetski rat, tadašnji poglavar Katoličke Crkve, papa Benedikt XV. napisao je pismo: 'Ponizna službenica Gospodnja', u kojemu govori o potrebi molitve s posebnim naglaskom na molitvu djece, te naredbom da se zaziv 'Kraljice mira, moli za nas' službeno uvrsti u Gospine litanije. On se u ovom pismu obraća Mariji s molbom da se zaustavi rat i donese mir.

Tada se događa veliki trenutak 20. stoljeća – ukazanje Majke Božje u Fatimi, gradiću smještenom na sjeverozapadu općine Qurem u Portugalu, u gorju Serra d’Aire, u kojem nalazimo nekoliko siromašne neuke djece pastira kojima se događa nevjerojatna priča. Luciji dos Santos, Jacinti Marto i njezinu bratu Franji Martou ukazala se Majka Božja. Nejakoj je dječici otkrila svoju veliku bol zbog uvreda koje ljudi nanose Gospodinu i zbog vremenite i vječne propasti pojedinaca i naroda, te poručila: 'Molite krunicu svaki dan da bi svijetom zavladao mir i okončao rat!'

Kako je ukazanje Majke Božje u Fatimi povezano s ruskom revolucijom i s dva Svjetska rata? Kako to da je papa Ivan Pavao II. preživio pokušaj atentata? Zašto se nije dogodio novi nuklearni rat? Imaju li ukazanja u Fatimi veze s padom komunizma i Berlinskog zida? Kako su ovi događaji povezani s Islamom? Može li nam poruka ukazanja u Fatimi dati odgovore o našoj budućnosti? Ovo su neka od ključnih pitanja kojima se film bavi.

Film je baziran na stvarnim podacima, uz izjave svjetskih stručnjaka ističe događaje koji nisu previše poznati javnosti te nudi uzbudljivu globalnu viziju utjecaja ukazanja u Fatimi.