Sadržaj s oznakom: Dokumentarni film

Jesús García Colomer rođen je u Madridu 1977. godine. Radio je za jednu televizijsku katoličku kuću koja ga je 2006. godine poslala da napravi kratku reportažu o jednom malom mjestu u bivšoj Jugoslaviji gdje se navodno ukazuje Gospa.

Nevjerojatan film 'Božanski plan' temeljen je na istoimenoj knjizi Paula Kengora i Roberta Orlanda te prati fascinantan odnos između pape Ivana Pavla II. i predsjednika Ronalda Reagana u borbi protiv sovjetskog komunizma u istočnoj Europi 1980. godine.

Film je produkcija Interfilma i Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Uzalud su gledatelji pretraživali glumačke baze podataka na sveznajućem Imdbu nakon gledanja igrano-dokumentarnog filma "Alozije Viktor Stepinac", snimljenog u produkciji HRT-a i prikazanog na blaženikov blagdan prošle nedjelje, ali nije se moglo naći niti slovca o momku koji je upečatljivo i odvažno utjelovio lik jednog od najpoznatijih i najkontroverznijih heroja krvave hrvatske povijesti dvadesetog stoljeća, piše Slobodna Dalmacija

U Nadbiskupsko-pastoralnom institutu na Kaptolu pretpremijerno je prikazan dokumentarno-igrani film "Alojzije Viktor Stepinac" u produkciji Hrvatske radiotelevizije.

Web dokumentarna serija o djelima milosrđa pape Franje došla je do četvrte epizode, koja govori o "nadi na četiri kotača" koja odlazi na periferiju Rima

U nedjelju 18. studenog u 21:15 na Laudato televiziji.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizira 20. listopada u Sarajevu premijeru dokumentarnoga filma „40 dana“.

Premijerno na Laudato TV pogledajte dokumentarni film ''Fatima - poruka Neba'', na obljetnicu ukazanja Majke Božje u Fatimi, u nedjelju 13. svibnja u 15:30.

Postoji mnogo filmova o egzorcizmu, na primjer The Exorcist (1973) i The Exorcism of Emily Rose (2005); ali pomalo iznenađujuće, malo je dokumentaraca snimljeno o toj temi. Ipak, nedavno je na festivalskoj sceni prikazan novi film Libera Nos talijanskog redatelja Federica Di Giacoma.

Američki redatelj snimio dokumentarac o Međugorju

Pogledajte jedan od brojnih dokumentarnih filimova koji su snimljeni o našem Međugorju mjestu Kraljice Mira.