Samo nekoliko minuta hoda od poznate kölnske katedrale nalazi se crkva Crne Gospe i malo marijansko svetište ‘St. Maria in der Kupfergasse’ francisko pavljuk

Samo nekoliko minuta hoda od poznate kölnske katedrale nalazi se crkva Crne Gospe i malo marijansko svetište ‘St. Maria in der Kupfergasse’

Desetak minuta hoda od poznate kölnske katedrale, skriveno među zgradama nalazi se crkva Crne Gospe i malo marijansko svetište “St. Maria in der Kupfergasse”.

Mnogim turistima nepoznato mjesto, a nalazi se odmah kraj podzemne postaje Appellhofplatz.

Jedinstven poziv stoji već na zidu svetišta: “Ne prođi, a da ne izmoliš jednu Ave Maria (Zdravo Marijo)!”. Tijekom cijelog dana tihi molitelji svraćaju u ovo malo svetište, svih rasa i nacija, a tu su i Hrvati.

Mnogi zapale i svijeću. Uz katedralu ova crkva simbol je centra grada Kölna. Ovdje je sjedište Marijine muške kongregacije. Radnim danom slave se dvije svete mise ujutro i navečer dok se nedjeljom slave četiri svete mise. Svakodnevno postoji mogućnost za sakramenat pomirenja (svete ispovijedi).

Crkva je svakodnevno otvorena od 7.30 do 19.30 sati. Ovdje su svoj dom našli zajednica Svetog Josipa, Omnia Christo, Marijina Legija, Apostolska zajednica i mnoge druge. Početkom rujna je svečani molitveni tjedan u svetištu. U duhu Gospe Fatimske održavaju se euharistijska klanjanja i molitvene večeri i noći.

Svetište je dostupno i na mrežnoj stranici www.kupfergasse.de, prenosi croexpress.

Označeno u