[VIDEO] Pogledajte kako izgleda park zasađen u čast sv. Ivana Pavla II.

Park se proteže na 3 hektara, a za izradu je bilo potrebno oko 20 tisuća sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice, te oko tunu kamenja, šljunka i pijeska.

Na jugu Poljske, u gradu Inwałdzie, zasađen je park koji na poseban način podsjeća na lik i djelo velikog pape, svetog Ivana Pavla II., piše Laudato.

Park koji se proteže na 3 hektara, a gledajući ga iz zraka može se vidjeti lik sv. Ivana Pavla II., baziliku sv. Petra u Rimu, te baziliku prikazanja Blažene Djevica Marije u Wadowicama, u kojoj se papa Wojtyła krstio, te je rado posjećivao i kao poglavar Crkve.

Za izradu ovog malo 'drugačijeg' parka bilo je potrebno oko 20 tisuća sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice. Također i oko tonu kamenja, šljunka i pijeska. Staze za šetanje u parku duge su oko 8 kilometara. Tijekom šetnje po stazama posjetitelji mogu razgledati umjetničke slike i fotografije koje prikazuju svetog oca Ivana Pavla ll., njegov život od rane mladosti do dugogodišnjeg pontifikata na čelu Crkve.

Ovo mjesto namijenjeno je za sve one koji žele bolje upoznati život, ali i put do svetosti Ivana Pavla II. Ovaj park, osim što daje uspomenu na papu Poljaka ima svoj edukativni, ali i kulturni karakter. Inicijatori izrade ovog parka kažu kako on može biti izvor produbljivanja vjere i inspiracija za duhovni život, ali parka je ujedno i živi muzej Karola Wojtyłe.

Osim same šetnje cijeli park može se razgledati i penjući se na obližnji vidikovac, koji je izrađen pored vrta.

Označeno u