ZDRAVLJE IZ PRIRODE - 6 lijekova u borbi protiv gripe

Pobijedite gripu na prirodan način. 

Lijek protiv gripe osim u tabletama i ostalim gotovim lijekovima , krije se i u prirodnim saveznicima koji su se pokazali veoma učinkoviti i djelotvorni. Ovdje vam donosimo nekoliko njih koji će vam zasigurno pomoći kao preventiva ili kod ublažavanja simptoma

1. ČEŠNJAK

Češnjak je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici.
Zahvaljujući glavnom sastojku hlapljivom ulju s alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, češnjak ima antibiotičko djelovanje.


2. MED

Med je odličan prirodni antibiotik, koji je sposoban uništiti bakterije. Pomaže kod bolesti dišnih puteva i savršen je za prevenciju. Sadrži cijeli koktel korisnih tvari, posebno vitamina (A, C i B) i minerala kao što su kalcij, kalij, fosfor, magnezij, natrij i željezo. Uz to, med je bogat aminokiselinama i esencijalnim uljima. Upravo je zbog toga, toliko učinkovit. Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe. Stručnjaci preporučuju konzumiranje od 2 do 5 g svježeg češnjaka dnevno.


3. EHINACEA

Biljka koja promiče pravilno funkcioniranje imunološkog sustava učinkovito djeluje kao antivirusno sredstvo koje pomaže u borbi protiv infekcija te opskrbljuje tijelo s potrebnim antioksidansima čime jača imunitet.

4. CITRUSI

U našoj skupini domaćih lijekova su naravno i citrusi. Oni su puni vitamina, a najviše vitamina C koji nam treba kako bi se mogli što bolje obraniti od prehlade i gripe. Limun, naranča, grejp, limeta, mandarina. Sve su to citrusi koje moramo redovito konzumirati u zimskim mjesecima.

Posebno se preporučuje tijekom zime kao dobra preventiva kao lijek protiv gripe. Istraživanja su pokazala ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji sa C vitaminom mogućnost prehlade se smanjuje za čak 85 posto.

5. ORIGANO

Ljekovitost ove biljke intenzivna i opora mirisa čini esencijalno ulje zahvaljujući kojem djeluje kao prirodni antibiotik, sredstvo za iskašljavanje i širenje bronha, kod upale sinusa, grlobolje, prehlade i gripe.

Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak karvakrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

6. GINSENG

Nazivaju ga korijenom života jer prije svega pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu.

Korijen ginsenga sadržava ginsenozide, tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ginseng djeluje na povećanje aktivnosti bijelih krvnih stanica, koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije te tako predstavlja obavezan lijek u borbi protiv gripe i ostalih 'zimskih' bolesti.

Recept za prirodni sirup od limuna, meda i đumbira
Kombinacija ova tri zdrava sastojka ostavlja moćni dojam vrhunskog prirodnog oružja u borbi protiv prehlade i gripe. Med kao prirodni antioksidans bogat je antibakterijskim i protuupalnim sastojcima, limun je prirodni antiseptik, poboljšava probavu, te je iznimno bogat izvor vitamina C, magnezija i bioflavonoidina (bioflavonoidi - kemijske tvari, snažni antioksidansi poznati po svojim antikancerogenim svojstvima, a djeluju u kombinaciji s vitaminom C, jačajući krvne žile, stimulirajući tjelesne obrambene mehanizme), te đumbir koji ima protuupalnim i antivirusna svojstva i pospješuje rad respiratornih organa čine ovu kombinaciju pravom zdravom bombom.

 
Priprema: kako bi ste pripremili ovaj prirodni sirup potrebno je u malo veću teglicu naribati đumbirov korijen koji ste prethodno temeljito isprali, dva limuna koja ste nasjekli na kriške, te za kraj sve sastojke preliti medom (najbolje domaćim).