ZNAK U ZNAKOVNOM JEZIKU ZA „I LOVE YOU!“

Ovogodišnji hrvatski predstavnik na Euroviziji, Marko Purišić, ne samo da osvaja srca diljem svijeta svojim glazbenim talentom, već i svojom osobnošću: jednostavnost, otvorenost, skromnost, iskrenost… 

A posebno plijeni pažnju svojim otvorenim svjedočanstvom o problemima s kojima se susreo u životu (depresija, anksioznost) te o obraćenju i pomoći koju je naša u Crkvi i u svom osobnom iskustvu odnosa s Isusom. Tu svoju vjeru ne stidi se svjedočiti pred svima (npr. moliti se prije jela na eurovizijskim paryjima).

S jedne strane vjernici ga hvale, a na društvenim mrežama pojavila su se i kritike na račun znakovnog pozdrava koji je uputio gledateljima tijekom nastupa u prvom polufinalu, koji su mnogi pogrešno protumačili.

Lasagna je pokazao šaku s ispruženim palcem, kažiprstom i malim prstom, a dok neki u tome nisu vidjeli ništa loše, drugi su ga pak optužili za sotonizam

Predsjednica Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca Ružica Višnjić za portal vinkulja.hr objasnila je i što znači znak koji je pokazao: Naime, znak koji je Baby Lasagna pokazao na međunarodnom znakovnom jeziku predstavlja ljubav, nešto pozitivno i dobro. Tri ispružena prsta predstavljaju slova I, L i Y, početna slova fraze "I love you" (Volim te).

Da je Baby Lasagna pokazao ispružen kažiprst i mali prst, a palcem držao savijen srednji prst i prstenjak, značenje izraza bilo bi drukčije. Značilo bi da pokazuje rogove, odnosno predstavlja nešto loše, objasnila je stručnjakinja.

i love you 2

Označeno u