Znate li koja je jedina država na svijetu s Biblijom na zastavi?

Biblija je otvorena na Evanđelju po Ivanu 8, 32, koje glasi "Istina će te osloboditi".

Zastava Dominikanske Republike sastoji se od centriranog bijelog križa, koji se proteže do rubova zastave i dijeli je na četiri pravokutnika crvene i plave boje raspoređene ukršteno. Na državnoj zastavi u centru križa nalazi se grb Dominikanske Republike, koji se sastoji od štita, lovorove grančice s lijeve strane i palminog lista s desne. Iznad grba u plavoj vrpci nalazi se ispisan državni moto: Dios, Patria, Libertad (Bog, Domovina, Sloboda).

Ispod štita na crvenoj vrpci ispisano je República Dominicana. Na centru štita, podržana s tri koplja s bočnih strana, nalazi se otvorena Biblija iznad koje je mali križ. Smatra se da je Biblija otvorena na Evanđelju po Ivanu 8, 32, koje glasi “Istina će te osloboditi”.

Inače, ova se država nalazi na drugom najvećem karipskom otoku – Hispanoli kojega dijeli sa susjednim Haitijem. Stanovništvo je uglavnom fokusirano na turizam na čemu i sama država najviše zarađuje što je i više nego dovoljan izvor prihoda za dobar životni standard. Dominikanci su danas u SAD-u, od svih nacionalnih manjina, najveća latino skupina.

U državi se govore četiri jezika od kojih je nacionalni španjolski, a zastupljen je i haićanski utemeljen na francuskom, te engleski jezik. Četvrti jezik je dominikanski znakovni jezik.

Označeno u