Blatničke note dobrote privukle rekordan broj posjetitelja

Šesti po redu humanitarni koncert "Blatničke note dobrote" okupio je rekordan broj posjetitelja u Donjoj Blatnici. Humanitarni koncert na platou ispred crkve sv. Franje zajednički su organizirali Mate Bulić, župni ured Čerin i mještani Donje Blatnice, a uz nezaboravnu zabavu uz nastupe velikog broja estradnih zvijezda, prikupljana su novčana sredstva za obnovu crkve sv. Ivana u Podmilačju, za pomoć HU “Fra Didak Buntić”, također i za Rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama “Sveta obitelj” Mostar, a dio novca bit će utrošen i za uređenje dvorišta crkve sv. Franje.

Ovogodišnje „Blatničke note dobrote“ održane su pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, te su u Donju Blatnicu privukle niz uglednika iz društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele BiH i RH. Dobrodošlicu nepreglednom mnoštvu Matinih obožavatelja i prijatelja poželjeli su sam Mate Bulić, fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika Čerin, fra Filip Karadža, župnik župe Podmilačje, te načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

- Čestitao bih organizatorima, posebno našemu Mati Bulići i Organizacijskom odboru, na trudu koji ulažu. Po šesti puta Blatničke note dobrote održavaju se ovdje u našoj općini, a ono što je posebno važno istaknuti je humanitarni karakter ovog koncerta. Svake godine od prihoda koji se ovdje ostvari jedan dio ide u humanitarne svrhe. Ove godine je posebno značajno što se koncert održava pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Želim vam da se večeras ovdje ugodno osjećate, da se dobro provedete i nadam se da ćemo se dogodine ponovno vidjeti na ovome istom mjestu – kazao je načelnik općine Čitluk Marin Radišić izražavajući dobrodošlicu okupljenima u Donjoj Blatnici.

Na samom početku koncerta, Mate Bulić izveo je svoj hit „Narodno veselje“ uz čije prve taktove je otpočelo uistinu fantastično narodno veselje, odlična atmosfera i zabava uz neke od najpoznatijih Matinih pjesama i hitove Matinih dragih kolega i prijatelja.

Uz domaćina večeri na pozornici u Donjoj Blatnici nastupili su Marko Perković Thompson, Dražen Zečić, Željko Bebek, Alen Nižetić, Stjepan Jeršek Štef, TS Prijatelji, Dalmatino, Donna, Ivana Marić, Jozo Vučić, Ivica Bago, TS Misericordia – Šurmanci, dr. Milenko Pehar, muška klapa Herceg, Sinovi Hercegovine, Nešto Između i brojni gosti iznenađenja iz središnje Bosne, Hercegovine i Dalmacije.

Dakle, posjetitelji Blatničkih nota dobrote mogli su uživati u nastupima više od 20 različitih izvođača, ali i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Mnoštvo posjetitelja moglo je uživati u nezaboravnom ugođaju glazbeno-humanitarnog spektakla kakav mogu prirediti samo organizatori na čelu s Matom Bulićem. Uz glazbu posjetitelji su uživali u pečenoj janjetini, jelima s roštilja i ostalim specijalitetima među kojima su se sinoć našle i „palačinke ljubavi“ Udruge Susret.

Mate Bulić sinoć je nastupio tri puta. Svojim trećim nastupom zaključio je koncert koji je trajao do ranih jutarnjih sati i koje je po neslužbenim procjenama posjetilo 25 000 posjetitelja. Srdačno zahvaljujući svima na dolasku i iskazanoj podršci Mate je najavio sljedeći koncert.

Za sljedeću godinu Mate je ponovno najavio veliki humanitarni spektakl uz vrhunske izvođače, a u zahvali na kraju koncerta Bulić je otkrio kako će sljedeći koncert biti organiziran 6. kolovoza 2018. godine, prenosi citluk.ba.