Devetnica svetom Andriji

O slavni sveti Andrija, ti si bio prvi koji je prepoznao i slijedio Jaganjca Božjega.

Sa svojim prijateljem, svetim Ivanom, ostao si s Isusom tog prvog dana, svoj čitav život i za svu vječnost. Kao što si vodio svoga brata, sv. Petra, Kristu, i još mnoge druge poslije njega, vodi i nas k Njemu. Uči nas da vodimo druge Kristu isključivo iz ljubavi prema njima i predanosti njegovoj službi. Pomozi nam naučiti lekciju križa i nositi naše svakodnevne križeve bez prigovora tako da nas oni odvedu do Isusa. Amen.

LITANIJE SV. ANDRIJI, APOSTOLU

Gospodine, smiluj se!

Kriste, smiluj se!

Sveti AndrijaGospodine, smiluj se!

Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!

Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!

Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!

Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!

Sveta Marijo, moli za nas!

Andrija, rođen u Bethsaidi u Galileji, moli za nas! Andrija, sine Jone, ribara, moli za nas! Andrija, brate Šimuna Petra, moli za nas! Andrija, od Isusa “prvoprozvani”, moli za nas! Andrija, kršten u Jordanu, moli za nas! Andrija, učeniče sv. Ivana Krstitelja, moli za nas! Andrija, sljedbeniče Isusov, moli za nas! Andrija, ribaru ljudi, moli za nas! Andrija, koji si pomogao nahraniti 5 000 ljudi, moli za nas!

Apostole Andrija, nježni sveče, posreduj za nas! Apostole Andrija, darežljivi sveče, posreduj za nas! Apostole Andrija, djevičanski i dobri sveče, posreduj za nas! Apostole Andrija, prijatelju djece i starijih osoba, posreduj za nas! Apostole Andrija, koji liječiš ljude od bolesti, posreduj za nas! Apostole Andrija, propovjedniče ljubavi Božje, posreduj za nas! Apostole Andrija, zarobljeniče ljubavi Jaganjca Božjega, posreduj za nas! Apostole Andrija, okrunjen mučeništvom, posreduj za nas! Apostole Andrija, strpljiv u patnji, posreduj za nas! Apostole Andrija, ljubitelju križa, posreduj za nas!

Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!

Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!

Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!

Pomolimo se:

Bože, pozvao si Andriju, ribara, da bude navjestitelj Radosne vijesti. Pomozi nam da poput sv. Andrije apostola naviještamo i širimo Kristovo evanđelje i privodimo druge ljude Tebi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Označeno u