VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU od 20. do 28. listopada 2022.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi molitelji devetnice i prijatelji našega misionara oca Ante Gabrića. Evo nas u zadnjoj devetnici naše velike devetnice. Ponovno s Gospom u Gospinu mjesecu, mjesecu posvećenom krunici, kada se slavi blagdan Gospe od Krunice. Ponovno po Mariji i s Marijom do Isusa. U mjesecu smo velikih svetaca. Od sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice misija koja nas uči malenomu putu svetosti, Anđela čuvara zaštitnika koje je nam darova Svesilni da nas štite i brane na našemu putu, Sv. Franje Asiškoga koji nam daje primjer kako nasljedovati Krista, Sv. Faustine preko koje nam Gospodin darova Krunicu božanskoga Milosrđa, sv. Bruna utemeljitelja najstrožega reda kartuzijanaca, Terezije Avilske velike naučiteljice Crkve, sv. Marije Margarete Alacoque štovateljice Srca Isusova, Sv. Ignacija Antiohijskog biskupa i mučenika, velikoga pape sv. Ivana Pavla II., Sv. Luke evanđelista, rođenja utemeljitelja Družbe Isusove Sv. Ignacija Lojolskoga i mnogih drugih velikih svetaca pa do Svih svetih i našega Sluge Božjeg oca Ante Gabrića. Svi listopadski velikani koji su svjedočili, nasljedovali Isusa naviještali su Radosnu vijest. Svima njima molitva je bila utjeha, snaga i vodilja na kalvarijskom putu svetosti kao i našem ocu Anti na njegovu misionarskom putu. Čitajući sva pisma oca Ante mogli smo ući u njegov svijet molitve i uvjeriti se u moć molitve u njegovom svagdanjem životu, posebno molitve svete krunice na kojoj je počivao čitav njegov život.

»Listopad je mjesec Gospine krunice. Po našim kršćanskim kućama diže se dnevno prema nebu 'Ave' jedan za drugim, anđeoski pozdrav. Zdravo Marijo kao krasan dar vjerne djece svojoj nebeskoj Majci. Zrno za zrnom prebiru male ručice dječice, sklopljene među otvrdnulim i koščatim rukama staraca i starica; zrno za zrnom prebiru mladenačke ruke, prebiru i šalju ljubav svojih mladenačkih srdaca Kraljici i Majci svojoj. Da, to je sveta i divna slika naših kršćanskih domova u ovom mjesecu. U Bengaliji je sasvim drugačije… Draga moja braćo, drage naše sestre, prijatelji i dobročinitelji, kada će i Bengalija prebirati mala zrnca svete krunice, kada li će po Bengalskim selima odjekivati 'Ave -Ave' Nebeskoj majci? Zavisi o našim molitvama, našem zanimanju za misije i našoj ljubavi prema Bengaliji. Kraljice svete krunice, moli za nas, moli za Bengaliju! Bengalija Kristu - po Mariji! Evo naše lozinke! O koliko li prigoda mi imamo svaki dan da svojom ljubavlju, molitvom i žrtvama zagrlimo čitav svijet! Kakav divan mozaik dobrote možemo pripraviti za vječnost. « »Godine kao zrnca u krunici: radosna, slavna, a, dakako, i kalvarijska!«

Otac Ante Gabrić

I nas naša Majka, Kraljica Mira, preko Fatime, Lurdesa, Guadalupea, Međugorja i svih naših marijanskih svetišta poziva na molitvu krunice. Svo ovo vrijeme daje nam oružje protiv zloga. Poziva na pet bisera, pet kamenčića koje trebamo slijediti u svome životu. Poziva na svakodnevnu molitvu krunice - molitvu srcem, svetu euharistiju, svakodnevno čitanje Svetoga pisma, post srijedom i petkom i mjesečnu ispovijed. Upravo sve ono što je slijedio otac Ante.

Naš život kako kaže otac Ante ispunjen je radosnim, slavnim i kalvarijskim zrncima. Samo preko tih zrnaca možemo upoznati i susresti Boga. Hoćemo li na naša životna zrnca ugraditi zrnca svete krunice ili ćemo se prepustiti ispraznomu hodu i zabrinutosti ovisit će o našoj slobodnoj volji, razboritosti i mudrosti, pouzdanju u Gospodina i Božjem milosrđu. Zato nam je Otac Nebeski dao Mariju i po Mariji svoga sina za spasenje čovječanstva. Odazovimo se Njegovom i Njezinom pozivu. Neka naša lozinka bude »Hrvatska Kristu«, po Mariji, Kraljici svete krunice i Kraljici mira. Uzmimo krunice, naše najsnažnije oružje i još jače i snažnije pozdravimo Gospu kroz ovaj mjesec. S njom prođimo kroz životna otajstva koje je proživjela sa svojim sinom i tako ispunimo Marijino Srce radosnom molitvom svete krunice.

Dopustimo Božjemu milosrđu da nas mijenja, da poput svih svetih i o. Ante sve svoje križeve, kušnje, trpljenja prinesemo Gospodinu s potpunim pouzdanjem kako bismo ga mogli nasljedovati i vršiti samo Volju Božju. Molimo s ocem Antom, molimo se njemu, za njega i postupak proglašenja blaženim. Nastavimo i dalje moliti za našu Crkvu, za dobre pastire, misionare, misionarke, naše obitelji, nerođene, napuštene, posebno bolesne, za kraj ove pandemije, rata u Ukrajini i sve naše nakane koje smo prikazali kroz ovih devet devetnica. Govoriti i pisati o Antinoj ljubavi nije lako, zato pustimo i u ovoj devetnici neka to učini on sam i ovaj put pisaljkom svoga srca i svoje ruke.

Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova. Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, za Hrvatsku, Bengaliju, Ukrajinu i cijeli svijet! Želimo Vam uspješan, plodonosan i blagoslovljen hod kroz ovu Devetnicu!

Devetnicu možete pronaći ovdje.