VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU: Osma devetnica od 20. do 28. rujna 2022.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi molitelji devetnice i prijatelji našega misionara oca Ante Gabrića. Evo nas u osmoj devetnici, rujnu, mjesecu posvećenom Žalosnoj Gospi. Mjesecu u kojemu slavimo Malu Gospu, Presveto ime Marijino i Uzvišenje Svetoga Križa. Ponovno s Marijom i po Mariji do Isusa! Koliko boli, križeva, patnje u čitavome svijetu. Koliko je patnje, boli, nerazumijevanja, križeva u tvom i mom srcu. Kako gledam na to? Imam li strah i nepovjerenje? Bojimo li se budućnosti? Postavljam li pitanje zašto se baš meni sve ovo događa? Prihvaćam li, ili odbijam svoje križeve? Jesmo li jedni drugima križ ili rame za križ? Prihvaćamo li križ s ljubavlju onako kako ga je prihvatio naš Gospodin ili ne? To su pitanja koja nam se nameću kroz život. Kako ćemo na njih odgovoriti ovisi o nama samima i našoj otvorenosti prema Gospodinu. Kroz pisma našega misionara i njegove molitve otvorimo se Ocu nebeskomu. Dopustimo Božjemu milosrđu da nas mijenja, da poput oca Ante sve svoje križeve, kušnje, trpljenja prinesemo Gospodinu s potpunim pouzdanjem kako bismo ga mogli slijediti. Kroz ovu devetnicu ogledajmo se u životnim križevima onih o kojima otac Ante piše i njegovom križnom putu kojim je prošao kroz Bengaliju.

»Tvoje Evanđelje, tvoja blaga vijest, jest Križ. Raširenim rukama, rukama probodenima, ti oko sebe okupljaš narode svijeta. Božanski misionaru, daj, daj rasvijetli naša srca i naše duše da spoznamo tu veliku istinu da je samo Križ jedina nada spasenja svijeta. Čuvaj nas na kalvariji s Marijom, svojom i našom Majkom! Nju si nam dao za Majku sa svoga prvog kalvarijskog oltara. I sada te molimo, čuvaj nas zajedno s njom, Majkom i Kraljicom mučenika, Kraljicom apostola i misionara! Čuvaj nas, da ljubeći tebe, uzmognemo poput tebe raširenim i probodenim rukama i srcem, probodenim kopljem ljubavi, moliti svoju životnu misijsku molitvu za čitav svijet.«

Otac Ante Gabrić

Molimo s ocem Antom, molimo se njemu, za njega i postupak proglašenja blaženim. Nastavimo i dalje moliti za našu Crkvu, za dobre pastire, misionare i misionarke, naše obitelji, nerođene, napuštene, posebno bolesne, za kraj pandemije, rat u Ukrajini i sve naše nakane koje posebno stavljamo u ovu devetnicu.

Želimo Vam uspješan, plodonosan i blagoslovljen hod kroz Devetnicu!

Oče Ante moli za nas!

Devetnicu možete pronaći ovdje.