Dragica Jerkić: Svaki novi korak naše djece, za nas je Uskrs!

U općini Čitluk već više godina vrlo uspješno djeluje Udruga roditelja i prijatelja djece s teškoćama u razvoju “Susret”. Na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj 21. ožujka 2022. za novu predsjednicu Udruge “Susret” izabrana je Dragica Jerkić iz Blizanaca, a za zamjenika predsjednika Ivo Bevanda iz Čitluka.

Uz novu predsjednicu i zamjenika predsjednika izabran je i novi saziv Upravnog vijeća, koje broji sedam članova. Za članove su izabrani: fra Miro Šego, Niko Odak, Slaven Pehar, Ana Glamuzina, Andrijana Musa, Mirjana Šaravanja i Slavica Markota. Usvojen je i novi statut Udruge “Susret” iz razloga promjene adrese sjedišta Udruge i pojednostavljenja određenih proceduralnih pitanja.

U današnjoj emisiji PUT SRCA gošća nam je nova predsjednica Udruge SUSRET, Dragica Jerkić. Po struci je turistički tehničar, ali se potpuno posvetila ulozi majke svojih 4 djece, od kojih je njezin najmlađi, sada šestogodišnji sin Filip dijete sa višestrukim poteškoćama. Njegova dijagnoza je epileptička encefalopatija. Ipak, unatoč lošim prognozama liječnika i njegovoj slabovidnosti, Filip je prije par mjeseci uspio prohodati. Ova Filipova 'pobjeda', potaknula je Dragicu da se još više angažira u borbi za prava djece s teškoćama. Njezinu životnu priču te buduće planove aktivnosti Udruge „Susret“ poslušajte u razgovoru koji je vodila s urednicom emisije Paulom Tomić.