Fra Slavko Barbarić: Razorni planovi sotone

Obitelj se treba posvetiti i svetošću se braniti protiv Sotone i njegova razornoga djelovanja.

On unosi mržnju i razdor. A najopasnije zlo sjeme za obitelj su upravo mržnja i razdor. To je rak rana, koja ubija temeljnu stanicu ljudskog zajedništva. "Sotona je jak i zato se vi, dječice, ustrajnom molitvom privijte uz moje majčinsko srce", rekla je Gospa u poruci 25. listopada 1988. Marija je ona žena iz Sv. pisma, koja sa svojim djetetom pobjeđuje Sotonu /usp. Post 3,15, Otkr 12,1-6/. Biskup Milingo, koji se mnogo bavi upravo egzorcizmom, u jednom razgovoru je rekao, da je Marija prvi egzorcist. Ona će sa svojim Sinom pobijediti Sotonu, a njezin Sin nije samo Isus, nego svatko od nas i njezina obitelj nije samo ona iz Nazareta, nego svaka obitelj. Privijanjem uz njezino srce obranit će se pojedinac i obitelj od zlog razaračkog djelovanja.

U poruci od 25. siječnja 1994. opet otkriva djelovanje Sotone i njegove namjere. On želi u ovom vremenu "napraviti nered u vašim srcima i vašim obiteljima. Dječice, ne dajte se. Nemojte dopustiti da on upravlja vama i vašim životima". To je njegova želja izuzeti nas iz vlasti božanske ljubavi i upravljati nama, našim obiteljima, našim osjećajima i odlukama. A tamo gdje on preuzme vodstvo i upravlja, tamo ostaju samo ruševine. Marija se ponovno pokazuje kao ona koja brani i svojom ljubavlju i svojim zagovorom pred Bogom.

Ukoliko pojedinci i obitelji ne bi prihvatili njezinu pomoć i zaštitu, otvara se put Sotoni koji kuša, te se u najmanjim sitnicama vjera gubi, nestaje nade i ljubavi /usp. poruka od 25. ožujka 1995.