Gospa Fatimska ozdravila Padre Pia od tumora

Kip Gospe Fatimske zaustavio se jedan dan i u mjestu San Giovanni Rotondo.

Otac Pio, u to je vrijeme već mjesecima bio teško bolestan. Dijagnosticiran mu je tumor…

Padre Pio svakodnevno je izražavao svoju posebnu odanost Gospi Fatimskoj. Svakodnevno je molio pred njezinom slikom, zahvaljivao joj i palio svijeće. Godine 1959. u sklopu hodočašća 6. kolovoza u San Giovanni Rotondo stigao je kip Gospe Fatimske. Istodobno, Padre Piju dijagnosticiran je koban tumor.

Kad je kip stigao u San Giovanni Rotondo, iako vrlo bolestan i nemoćan podigao se do kipa te ju cijelu izljubio.

Kad je kip odlazio helikopterom iz San Giovannija. Padre Pio je uzviknuo: ‘O majko moja, kad si došla u Italiju pronašla si me s ovom bolešću. Došla si me posjetiti ovdje u San Giovanni i našla me još uvijek bolesnog. Ti sad odlaziš, a ja sam još uvijek bolestan i ne mogu te ispratiti’.

Dok je otac Pio izgovarao ovu molitvu došlo je do čuda. Visoko iznad samostana, helikopter s Gospinim kipom iznenada je kružio oko samostana tri puta. Pilot je kasnije posvjedočio da ni sam ne zna kako ni zašto. Istodobno, otac Pio je osjetio da mu tijelo drhti. Njegovo tijelo prožeo je tok svjetlosti te je osjetio kako tumor puca. Iz sveg glasa on je povikao: Ja sam izliječen! Gospa me iscijelila!

Hvala Gospi Fatimskoj za ozdravljenje, napisao je kasnije te dodao: ‘Upravo onog dana kad je otišla, ponovno sam se dobro osjećao. Vratio sam se slavljenju svete Mise, odmah kako je otišla.

Mystic Post/Obitelj Malih Marija