Krunica u školskoj torbi

Ona, Nebeska Majka i Učiteljica najkraći je i najsigurniji put djetetu do škole,obećana zaštita koja će preteći svaku opasnost, sigurna ruka koja će najbrižljivje primiti male ručice i povesti u novi svijet otpračajući ih pogledom koji nagoviješta da če ih paziti kao "kao zjenicu oka svoga".

Prepustimo Gospodinu naše roditeljske brige i strahove, a Njoj, Učiteljici nad Učiteljicama uputimo svoje molitve i "poziv upomoć" tako što ćemo u za blagoslovljen početak ove školske godine izmoliti krunicu na tu nakanu i opremiti svoje djecu duhovnim potrepštinama kojima će uspješno svladavati prepreke prema cilju pravoga obrazovanja. Neka nam u mislima često bude bude upućen taj blagoslov prema svima koji će biti zaduženi skrbiti se o znanju u učeničkim klupama, zazivajući Duha Svetoga i svoje anđele čuvare da djeluju, prosvjetljuju i pomažu u Božjem planu za naše najmlađe.

Pustimo danas Isusa i Mariju neka skupa s njima otvore vrata škole i uđu skupa u nju, pustiti ih tako što ćemo se mi tijekom njihovog boravka u školi služiti molitvom kao sigurnom metodom prolaza kroz učeničke klupe, školske hodnike i novostečene odnose. Sigurni i opremljeni bojnom opremom Božjom, naši mali i veliki školarci spremno će dočekati nove izazove kroz nebeske blagoslove. Budimo mi roditelji, neumorni u tom duhovnom hodu s našom djecom, vjerni Bogu i Njegovom obećanju da će ih pratiti kroz sve dane, pogotovo sada kada će naši najmlađi po prvi puta sjesti u školske klupu. Budimo i mi roditelji učenici Gospine škole u kojoj čemo zadobiti blagoslove strpljenja i životne mudrosti da bi naši mladi mirno plovili morem znanja, a kao Gospinim suradnicima koji su vjerni molitvi krunice, u torbama naše djece neka se nađe jedna blagoslovljena Krunica kao znak da pripadaju Njoj. Neka je svima nama blagoslovljen početak nove školske godine.

Označeno u