Sadržaj s oznakom: Škola

Kad bih poučavao vještinom

Ona, Nebeska Majka i Učiteljica najkraći je i najsigurniji put djetetu do škole,obećana zaštita koja će preteći svaku opasnost, sigurna ruka koja će najbrižljivje primiti male ručice i povesti u novi svijet otpračajući ih pogledom koji nagoviješta da če ih paziti kao "kao zjenicu oka svoga".

'Dopusti dobrim danima da 'napune' tvoju strast za učenjem, ali nemoj dopustiti teškim danima da otmu svu zabavu. Neću ti lagati - škola će biti zabavna, ali bit će i teških trenutaka', piše mama u prekrasnom pismu svome sinu prije prvog dana škole.

“Ako se ne obratite i ne budete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.”- poručuje nam Isus. Ali to nije razlog da budemo naivni i djetinjasti- pogotovo kad su u pitanju naša djeca!

Otac Norbert ispričao je jednu priču od koje je i on sam, sa svojom velikom vjerom, ostao zbunjen i zaključuje da ga bilo tko može smatrati luđakom ili ushićenim da ne postoje 32 učenika jednog mađarskog razreda koji svjedoče istinu događaja.

Bepo, čistač ulica, radio je svoj posao temeljito i sa uživanjem. Znao je da je njegov rad potreban. Kad bi meo ulice činio je to polako i postojano: kod svakog koraka jedno disanje, i kod svakog disanja jedan zamah metlom. Korak – disanje – zamah metlom; korak – disanje – zamah metlom; korak – disanje – zamah metlom…

Nakon humanitarne akcije "POMOĆ DJECI UKRAJINE" radiotelevizija Maria Vision Međugorje organizira humanitarnu akciju za pomoć djeci iz Hercegovine. Prikupljati će se školski pribor i školske torbe.

Svete mise za početak školske godine održati će se 7. i 13. rujna. 

Danas je u Konjicu održan sastanak predstavnika Kriznog štaba FBiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i predstavnika kantonalnih ministarstava obrazovanja.
Nastava u Županijama Sarajevo, Tuzla, Zeničko-dobojskom počet će 1. rujna, a u ostalim županijama 7. rujna.
Odluku je moguće revidirati na osnovu epidemiološke situacije.

Dok slušamo razne priče o nasilju u školama, donosimo vam jednu koja to nije, a koja je mnoge oduševila. Jedna mama odlučila je pozdraviti dobar odgoj i svoju priču podjeliti sa svima.

Vijeće roditelja OŠ Bijakovići je nakon provedene ankete odlučilo da od školske 2019/2020 godine ide u realizaciju tog projekta.

Profesorica kaže da je ponosna na njega i dala mu je dopuštenje da i sljedeće zadaće odrepa

Osnovna škola Milana Langa u Bregani ovih je dana dobila nezapamćen božićni poklon.

Kakva akcija u Klasičnoj! Razred koji skupi najmanje izostanaka osvaja nagradu

Oslobođeni su učenici Prezbiterijanske srednje škole u Bamendi, glavnom gradu jedne od dviju anglofonih regija u Kamerunu, oteti 5.

Hoćete li vidjeti razliku između života Hrvata u većinski hrvatskim krajevima u BiH i onoga što se događa u nekim školama u Hrvatskoj?

Stranica 1 od 3