Pozvan si odlučiti se za Isusa Krista. Postoje samo tri mogućnosti

Pozvan si odlučiti se za Isusa Krista. Postoje samo tri mogućnosti:

1. Moraš se sada odlučiti i radosno i spremno reći Bogu DA! i prihvatiti besplatni Božji dar spasenja tako što ćeš prihvatiti osobu Isusa Krista i njegovu žrtvu za svoje grijehe i ponizno se pouzdajući u Njega.

2. Možeš reći Bogu: NE! i odbaciti Božju ponudu spasenja koje ti se nudi u Kristu. Biblija kaže kako će oni koji učine ovaj izbor biti vječno odvojeni od Boga u stanju zvanom pakao.

3. Možeš reći: MOŽDA! i odložiti svoju odluku za neko zgodnije vrijeme. Biblija kaže kako je Bog veoma strpljiv i može dugo čekati na svakoga od nas kako bi prihvatio njegov neizmjerni dar spasenja (usp.: 2. Pet 3, 9). Ali, nitko od nas ne zna hoće li još sutra biti ovdje, zbog umiranja – smrti. Odlažući ovu odluku, može biti uvršten među one koji su Bogu rekli NE.

Dakle, u stvarnosti postoje samo dva odgovora kad je u pitanju naša odluka: Možemo prihvatiti Isusa Krista i njegovu ponudu spasenja ili ga odbiti!

Prijatelju, ako se dosad nisi odlučio prihvatiti Božju ponudu spasenja i vječnog života, onda je ovo vrijeme najpovoljnije za to. Sveti Pavao nas poziva: "Evo sad je povoljno (milosno) vrijeme. Sad je dan spasenja!" (2 Kor 6, 2) Sada! Ne bilo kada, ne sutra, ne za dva, tri sata ili za dva, tri dana. Sada, ovoga trenutka! Sada je odlučujuće vrijeme, odlučujući dan, odlučujući sat - za tebe i za mene - danas. Sada je za mene trenutak spasenja!

Koje li milosti, biti svjestan toga i za to se odlučiti! Odluči se i reci Isusu Kristu DA i to upravo sada, tu gdje jesi - dok ovo čitaš ili možda slušaš. Reći: Isuse, odlučujem se za Tebe! Ti si moj Bog, veliki Brat i Spasitelj! Nemoj se bojati! Isus te žarko voli takvoga kakav jesi i očekuje te!