AGAPE: Gost FRA IVAN DUGANDŽIĆ: Klonite se duha bludnosti i zamki svijeta

Emisija Agape od petka 24. rujna 2021. ugostila je poznatoga hercegovačkog franjevca, doktora biblijskih znanosti koji je imao posebna predavanja svojim studentima na temu poslanica sv. Pavla.

Zato će kroz ovu emisiju fra Ivan objasniti svoju želju zašto želi nakon smrti, odmah nakon Boga, susresti i sv. Pavla i pojasniti će zašto je, posebno poslanica sv. Pavla Korinćanima, tako važan tekst iz kojeg doznajemoo mnogo o počecima kršćanstva.

Fra Ivan će odgovoriti na još brojna pitanja poput ovih: Zašto i u kojem kontekstu kaže sv. Pavao u Poslanici Korinćanima da je dobro čovjeku ne dotaći ženu? Pavao doslovno piše: „Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti, neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža. Muž neka vrši dužnost prema ženi, a tako i žena prema mužu. Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena.“

Kako je moguće da se nekada dogodilo da je netko imao očevu ženu za svoju ženu? Uz takve detalje u emisiji ćemo slušati kako nismo primili duha svijeta, nego Božji Duh. Isto tako, razjasnit ćemo kako je Bog lûde svijeta izabra da posrami mudre. Zašto Pavao kaže da ni za stol ne treba sjesti s onima koji su psovači, bludnici, varalice, idolopoklonici itd.

Nadahnjujuće odgovore fra Ivana Dugandžića, poslušajte na linku emisije: