Održano tradicionalno hodočašće na biciklima u čast svetog Ante

Oko 150 biciklista i ljubitelja biciklizma  sudjelovalo u 7. Hodočašću na biciklima u čast sv. Ante, u organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Brotnjo, Ljubuški i Mostar koje je se održalo u nedjelju 07.06. u sklopu devetnice i pripreme za blagdan sv. Ante koji se slavi 13.06.

Biciklističko hodočašće započelo je ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a nešto prije 11 sati biciklisti koji su krenuli iz Mostara pridružili su se biciklistima koji su se okupili na Broćanskom trgu u Čitluku te  krenuli prema Međugorju.

Nakon dolaska u Međugorje biciklisti su se ispred crkve sv. Jakova kratko zadržali u skrušenoj molitvi, osvježili ispred restorana Dubrovnik i nastavili svoj put ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje je uslijedio  blagoslov  i krunica sv. Ante koju je predvodio fra Velimir Mandić.

Zajedničko druženje uslijedilo je u restoranu Mandića jaz na Čeveljuši uz pomoć sponzora Karliko Ljubuški i Hercegovačke pivovare  koji su biciklistima omogućili okrijepu i druženje uz rijeku Trebižet. Ovo biciklističko hodičašće iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma spajajući slogan pod kojim se održava "U zdravom tjelu zdrav duh" te promičući ono najljepše u biciklizmu, a to je rekreacija i druženje.

Više vijesti iz Hercegovine čitajte OVDJE