Župnu duhovnu obnovu u Salzburgu održat će fra Mario Knezović

Povodom 75. godišnjice Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu, od 29. rujna do 1. listopada u toj hrvatskoj zajednici bit će održana duhovna obnova koju će predvoditi fra Mario Knezović iz Kočerina.

U petak 29. rujna u 17 sati bit će nagovor, sveta misa uslijedit će u 18.30 sati, a program tog dana završit će klanjanjem. Za sljedeći dan najavljeno je hodočašće u Maria Stein, ispovijed će biti u 14 sati, dok će se sveta misa slaviti sat vremena poslije. U nedjelju će sveta misa u Salzburgu biti slavljena u 11 sati, a u Radstadtu u 15 sati.

Fra Mario Knezović rođen je 1973. u Posušju. U Franjevački red stupio je 1993. na Humcu. Diplomski i poslijediplomski (doktorski) studij pohađao je na Sveučilištima u Zagrebu i Mostaru. Osim teologije i filozofije uže znanstveno područje studiranja su mu novinarstvo, političke znanosti i komunikologija.

Tijekom studija bio je jedan od osnivača Zavičajnoga kuba hercegovačkih studenata u Zagrebu te je potaknuo izdavanje studentskoga časopisa Moj kamen i bio prvi njegov urednik.

 Za đakona je zaređen 1999. u Detroitu – Troy (SAD), godinu đakonata proveo je u New Yorku, a svećeničko ređenje imao je 2000. u Chicagu (SAD). Mladu misu proslavio je 2000. i zatim djelovao u Mostaru: u župi i samostanu Sv. Petra i Pavla te kao vjeroučitelj u Srednjoj medicinskoj školi.

Od 2000. do 2004. bio je tajnik Konferencije viših redovničkih poglavara Bosne i Hercegovine, a ravnateljem Informativnoga centra Mir Međugorje i glavnim urednikom Radijske postao je 2001. U toj službi ostao je do 2005.

Od 2005. do 2013. bio je župni vikar, voditelj Frame i srednjoškolski vjeroučitelj u Posušju, a zatim je prihvatio službu župnika u Kočerinu gdje djeluje i danas.

Kao autor i suautor sudjeluje u nekoliko knjiga, produkcijskih i multimedijalnih uradaka. Piše u nekoliko časopisa te surađuje s više medija u domovini i svijetu. Uređuje i vodi neke od emisija Radijske postaje Mir Međugorje, među kojima se posebno ističe Agape. Suradnik je vjerskoga programa Naše TV i Laudato TV, kolumnist Naših ognjišta i Glasnika mira. Urednik je internet portala fratar.net. Povremeno održava seminare, predavanja i duhovne obnove u domovini i svijetu.