Duhovna obnova "POD PALMOM"

Protekloga utorka, 6.srpnja u dvorištu razrušene bazilike Presvetoga Srca Isusova u Palmotićevoj ulici održana je duhovna obnova Molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba.

Nakon gotovo godinu i pol dana, koliko je trajala zabrana javnih okupljanja, Molitvena zajednica napokon je uspjela upriličiti susret otvorenoga tipa, na koji su svi bili pozvani i dobrodošli. Pojavilo se iznenađujuće mnogo ljudi, pa je čitavo dvorište bilo ispunjeno.

Duhovnu je obnovu nagovorom otvorio voditelj Zajednice Alan Hržica, s velikim žarom govoreći o važnosti molitvenog života, svakodnevnog egzamena (ispita savjesti) te kontinuiranog sakramentalnog života.

Domaćini župe, redovnici Družbe Isusove – isusovci bili su čitavu večer na raspolaganju za ispovijed, pa je tako mnoštvo duša pristupilo sakramentu pomirenja.  

Svetu misu i euharistijsko klanjanje predvodio je pater Petar Nodilo, inače duhovnik Molitvene zajednice. U homiliji je pater propovijedao o važnosti poslušnosti u životu svakoga vjernika te o opasnostima koje se skrivaju iza suprotnoga ponašanja – neposluha.

Govorio je o teškoćama vremena u kojem živimo te podsjetio kako je tijekom prošlosti u sličnim krizama bilo bitno slijediti crkveni nauk. Mi, vjernici trebamo slušati i poštivati svoje biskupe i papu Franju kao vrhovnog poglavara Crkve. Bez takve postavke čovjek je sklon raznim vlastitim pogrešnim tumačenjima vjerskih istina i mogućim zabludama, a s vremenom ta zastranjivanja postanu njegovo uvjerenje.

Tad je čovjek kadar napustiti Katoličku Crkvu i pronaći ili stvoriti sredinu u kojoj će njegove tvrdnje biti rado prihvaćene.

Kao posljednju točku ove duhovne obnove Alan Hržica, Helena Lijić i slavljenička služba MZSI izveli su kratak opus poznatih duhovnih pjesama te tako na najljepši način doveli program do svršetka.

duhovna-obnova-pod-palmom-2021_1.jpg

duhovna-obnova-pod-palmom-2021_2.jpg

duhovna-obnova-pod-palmom-2021_3.jpg

 

(Molitvena zajednica Srce Isusovo)