Goran Višnjić o filmu Fatima: ‘Za ovaj film nije važno tko će ga gledati – poruka filma je prekrasna

Istinita priča koja već sto godina privlači milijune diljem svijeta...

Snažan i nadahnjujući novi film „Fatima“ prati čudesnu priču troje djece – Lucije, Jacinte i Francisca, kojima se je ukazala Gospa. Njihova priča o ukazanju nadahnjuje vjernike širom svijeta ali i filmsku industriju koja je ovaj put napravila izvrstan film.

Uoči premijere Fatime koja se održala 28. kolovoza, nekoliko članova glumačke ekipe podijelilo je za NC Register iskustva i razmišljanja o filmu koji je u petak predstavljen u kinima. Jednu od uloga ima i hrvatski glumac Goran Višnjić koji je podijelio svoje dojmove o ulozi i poruci koju film donosi.

Višnjić u filmu glumi Artura de Oliveiria Santosa, ateista i nevjernog gradonačelnika, čija je supruga vjernica.

‘U Portugalu je u to vrijeme crkva stvarno bila stavljena na rub društva, vlada je bila protiv. Pokušavali su crkvu prikazati kao praznovjernu. Ipak ono bitno je raslo u crkvi i ljudi su pronašli crkvu. Pokušavao sam pronaći neku vrstu ravnoteže između te dvije stvarnosti’, kazao je Višnjić

Višnjić vjeruje da će se ovaj film Fatima vidjeti svima bili oni katolici ili ne.
‘Ako je poruka uistinu iskrena, dobra i pozitivna, svi ju možemo prepoznati. … Važna je misao, važna je poruka. Za ovaj film nije važno tko će ga gledati – katolici, protestanti, budisti, ili tko god – poruka filma je prekrasna. Ona se sastoji u tome da trebamo voljeti jedni druge, a ne ratovati. Poruka je čista, pozitivna i lijepa’.

Svoje dojmove podijelio je i na društvenim mrežama:

I sam katolik, Višnjić je tijekom snimanja posjetio Fatimu: ‘Osjećate se kao da ste na nevjerojatno posebnom mjestu. Osjećate se smireno, ne želim reći božanstveno. Ali osjećate se vrlo posebno i vrlo drugačije’, svjedočio je Višnjić o svom hodočasničkom iskustvu.: ‘Snimanje je bilo posebno, nije bilo poput snimanja bilo kojeg drugog filma….

Pogledajte trailer filma:

Podsjetimo, Fatima je jedno od najvećih katoličkih svetišta na svijetu koje je 2017., na stotu godišnjicu ukazanja Gospe, posjetilo preko devet milijuna ljudi.

Označeno u