KRV NIJE VODA! JUNAK ‘TROJE’ U FILMU O VUKOVARU? ‘Zainteresiran sam za priču o Ovčari i šestom autobusu’

Eric Bana, australski glumac koji nam je oduzeo dah u filmskom megaspektaklu “Troja”, oduvijek je ponosan na svoje hrvatske korijene koje često spominje.

Velike hrvatske nogometne pobjede na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Ericu su probudile zatomljeni nacionalni ponos koji je “proključao” nakon što su crveno -bijele kockice osvojile svijet. Tada se Eric javno oglasio i preko Twittera objavio slijedeće:

”Moglo bi biti dobro vrijeme da prizovem moje hrvatsko nasljeđe. Čestitke, Hrvatska, učinili ste mog tatu vrlo sretnim čovjekom danas.”, donosi Dnevno.hr.

Na dodjeli Oscara 2018. na kojoj se Bana pojavio kao prezenter, pred uzvanicima je otkrio da, zapravo, nikada nije skratio svoje prezime, kako se to obično misli, te da na svim njegovim dokumentima, kao i na dokumentima članova njegove obitelji piše – Banadinović.

“Kad na poštanskoj pošiljci vidim da piše Eric Bana, odmah pomislim kako u kuverti nije nešto važno. No, kad primim pošiljku na kojoj piše Eric Banadinović, znam da je riječ o nečemu službenom”, rekao je Bana.

Prihvatit će ulogu u filmu “Šesti autobus”?

Upravo takav jedan službeni upit, Eric Bana je shvatio vrlo ozbiljno.

Riječ je o angažmanu za film “Šesti autobus” čiji se skorašnji početak snimanja očekuje za koji mjesec. Da je Eric Bana zainteresiran za jednu od uloga, potvrdio nam je producent filma, Dominik Galić:

“Ugodno sam se iznenadio kada sam od Bana dobio poruku da je zainteresiran. Rekao je da ga scenarij podsjeća na Dunkirk, pa pretpostavljam da ga je detaljno pročitao”, kazao je mlađi Galić, sin Eduarda Galića koji će se u ovom filmu prihvatiti redateljske palice.

Podsjetimo, u svim službenim dokumentima spominje se pet autobusa, no povjesničari i zainteresirani pojedinci tvrde da je za Ovčaru poslan i šesti čija je sudbina, zajedno sa sudbinom nesretnih ljudi u njemu, do danas ostala nepoznata.

Hoće li nam film oca i sina Galić objelodaniti barem dio priče o postojanju šestog autobusa i hoće li u jednoj od uloga zaživjeti holivudska zvijezda hrvatskih korijena Eric Bana, doznat ćemo godinu dana nakon početka snimanja kada će biti predstavljen hrvatskoj javnosti.

Označeno u