Četvrti dan Devetnice sv. Jakovu apostolu, zaštitniku župe Međugorje

U ponedjeljak 19. srpnja bio je četvrti dan Devetnice sv. Jakovu apostolu, zaštitniku župe Međugorje.

Molitvu krunice prije večernje svete mise molili su župljani Bijakovića. Glazbenim pjevanjem večernju svetu misu animirala je mlada župljanka DRINA DODIG.

„Ako srce ne moli, uzalud usta rade!“ – latinska je poslovica kojom je svoju večerašnju propovijed započeo predslavitelj misnog slavlja, hercegovački franjevac fra Mate Logara koji trenutno služi u franjevačkoj misiji u Augsburgu u Njemačkoj.

U svojoj poticajnoj propovijedi fra Mate je vrlo dobro pojasnio mehanizme čovjekova srca. Istaknuo je kako čovjekovo srce nije uvijek plodna njiva ili razbojnička pećina, niti su to udaljene stvarnosti, nego se mogu nalaziti istovremeno u istom srcu, jer se bitka za Božje Kraljevstvo u nama odvija svakodnevno.

Također je istaknuo kako u srcu svakog čovjeka živi „vučica“ – odnosno čovjekove strasti i požude, i ta „vučica“ je, što je više hraniš, to gladnija. I to vidimo danas u svijetu. Svijet ne podučava kroćenje „vučice“, (a jedina tri lanca koja vučicu drže na uzdi su PONIZNOST, STRAH BOŽJI I STID ČOVJEČJI), nego nas dapače potiče na njezino hranjenje. I što je čovjek više ne umjereniji, to ga više ništa normalno ne može zadovoljiti. Zato vidimo sve ove perverzije u svijetu, od rodne ideologije, ovisnosti, neumjerenosti… jer umjesto da se učimo krotiti „vučicu“ strasti u našem srcu, mi je, ohrabreni medijskim ispiranjem mozga i liberalnim politikama, nastavljamo hraniti, uništavajući tako sebe i obitelji i svijet.

Ukoliko ste u mogućnosti, svakako vam savjetujemo poslušati u cijelosti ovu vrlo korisnu propovijed.