Hodočašće u Poljsku

Agencija Pro Pak Hercegovina organizira hodočašće u Poljsku, program i detalje za prijavu pročitajte u nastavku:

Program putovanja za Poljsku 14-21.11.2018.

1. DAN (14.-15.11.) – Međugorje- Marija Bistrica- Stubičke Toplice

Polazak iz Međugorja u jutarnjim satima za Mariju Bistricu, najpoznatije i najposjećenije svetište Majke Božje Hrvata, smješteno među pitomim brežuljcima Hrvatskog zagorja. Misa. Nastavak puta za Stubičke Toplice zatim smještaj i večera u hotelu ''Matija Gubec''.

2. DAN (15.-16.11.) – Stubičke Toplice- Krakow (noćenje )

Doručak. Polazak za Krakow. Dolazak u Krakow u večernjim satima. Smještaj i večera u hotelu ''Grand Felix ''.

3. DAN (16.-17.11.) – Krakow -Wieliczka- Wadowice – Warszawa (noćenje)

Doručak. Obilazak stare jezgre grada Krakowa u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku: Dvorac Wawel sa katedralom, Florianska ulica, Glavni trg (Rynek Główny) – najveći trg Srednjovjekovne Europe kojim dominiraju dva tornja Gotičke katedrale Sv. Marije sa najvećim gotičkim oltarom u Europi. Slobodno vrijeme za odmor, kupnju suvenira, šetnju. Polazak za Wieliczku, srednjovjekovni rudnik i muzej soli u čijim se gornjim dijelovima nalazi muzej sa dvoranama koje su posvećene događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala.
Polazak za Wadowice, gradić na rijeci Skawi. Prvo stalno naselje na području današnjih Wadowica je osnovano krajem 10. – početkom 11 st.. Prema lokalnoj legendi, grad je osnovao ‘Wład’", što je skraćenica za slavensko ime Ladislav (poljski: 'Władysław'). Najpoznatiji je kao rodno mjesto pape Karola Wojtyłe. Razgled rodne kuće pape sv. Ivana Pavla II., crkve u kojoj je kršten.
Polazak za Varšavu. Smještaj i večera u hotelu ''Atos''.

4. DAN (17.-18.11.) – Warszawa- Czestochowa

Doručak. Obilazak stare jezgre grada Varšave sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku. Varšava je glavni grad, političko, kulturno i gospodarsko središte Poljske. Leži na obalama Visle. Srednjovjekovna gradska jezgra (Stare Miasto s Nowim Miastom) razvila se na višoj, lijevoj obali, na mjestu najlakšega prijelaza preko rijeke. U starom dijelu, na glavnim trgovima i u obližnjim ulicama nalaze se vrijedni, nakon rata rekonstruirani kulturno-povijesni spomenici.Od palača najpoznatija je Łazienki iz XVIII. st., s istoimenim najljepšim gradskim parkom. Palača kulture i znanosti (građena 1952–55) najviša je zgrada (231 m) u Poljskoj (poklon SSSR-a). Polazak za Czestochowu.Smještaj i večera u hotelu ''Stary Mlyn''.

5. DAN (18.-19.11.) – Czestochowa- Katowice

Doručak. Obilazak Czestochowe, najvećeg Marijanskog svetišta u Poljskoj. Najpoznatiji je po svetištu Jasna Gora sa slikom Gospe Częstochowske. Grad je osnovan u 11. stoljeću Władysław Opolczyk (Vladislav Opolski) osnovao je pavlinski samostan na Jasnoj Gori krajem 14. st. (1382). Dvije godine kasnije je donijeta slika crne Gospe Częstochowske i samostan je postao značajno hodočasničko svetište. U 17. st. je oko samostana sagrađena tvrđava koja je bila jedno od posljednjih mjesta poljskog otpora švedskoj invaziji Poljske, i po tome je veoma značajna u povijesti države. Polazak za Katowice. Smještaj i večera u hotelu ''Silesian Hotel''.

6. DAN (19.-20.11.)– Katowice- Budmipešta

Doručak. Polazak za Budimpeštu. Smještaj u hotelu. Večernje krstarenje Dunavom. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN (20.-21.11.) – Budimpešta- Zagreb

Doručak. Obilazak Budimpešte, glavnog grada Mađarske, glavnog političkog, industrijskog trgovačkog, i prometnog središta države.
Postala je jednistveni grad spajanjem Budima na desnoj (zapadnoj) obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Budimpešta kao jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis spomenika svjetske baštine u Europi. Polazak za Zagreb. Smještaj i večera u hotelu ''Matija Gubec''.

8. DAN (21.-22.11.)– Zagreb- Međugorje

Doručak. Slobodno vrijeme za shopping u Zagrebu. Povratak za Međugorje.
Cijena aranžmana koja uključuje 7 polupansiona, prijevoz autobusom visoke klase 'Duga tours' i vodiče na hrvatskom jeziku u svim mjestima iznosi 350€ po osobi,

Sve dodatne informacije i prijave:
- Pro Pak Hercegovina Međugorje +387 63 383 990, +387 63 483 888; E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- Duga tours Međugorje +387 36 651 407
- Foto video studio Đani u Međugorju
- Foto video studio Đani u Čitluku

pro-pak-hercegovina-plakat-hodocasce-u-poljsku.jpg