Pripravi srce za susret

Uskoro će Božić. Ne treba govoriti kako je to naš najradosniji blagdan.

Za njega se treba pripraviti. A kako to učiniti? Mi imamo ideju! Prvo što treba pripraviti jest srce. Ono je bitno. U njemu je sve. Iz njega čovjek živi. Ako je dobro srce, dobro je i čovjek. Ako je prazno srce, prazan je i čovjek. Božić se treba upravo tu dogoditi, u srcu. Zato ćemo kroz adventske duhovne vježbe htjeti od svoga srca učiniti jaslice svete da bi Bog u njemu još jednom postao dijete, kako to reče jedan mistik. Čini ti se to dovoljnim razlogom da pođeš s nama na put? Mi te pozivamo!

Za ovaj adventski put tekstove koje ćete, ako se prijavite, dobivati svaki dan u svoj e-mail sandučić pripremili su fra Diego Deklić i Isusove male sestre (više o njima potraži niže). Hvala im već sada! Biti će to lijepi poticaji za svakodnevnu molitvu i razmatranje. Naš put počet će u subotu uoči I. nedjelje došašća, 2. prosinca, a završit će na svetkovinu Božića, 25. prosinca.

Ideš s nama na put? Pođimo zajedno i dođimo do Betlehema!

Ispuni obrazac i prijavi se! Pažljivo slijedi upute i čini što je potrebno sve do posljednjeg koraka u kojem ćeš biti obaviješten da je tvoja prijava uspješna!

PS. Nakon ispunjavanja obrasca morat ćeš prijavu potvrditi na svom e-mailu! I još ponešto drugo trebat ćeš učiniti. Samo lagano, nema žurbe! ;)

PPS. Već sada ti kažemo da ćemo za sve sadašnje i prijašnje (i buduće!) sudionike e-duhovnih vježbi u adventu organizirati regionalne susrete. Bit će to u Zagrebu, Našicama i Splitu. Dakle, imat ćemo priliku susresti se i uživo, zajedno obaviti razmatranje, slaviti Gospodina, razgovarati, svjedočiti... No, o tome kada pođemo na put!

Radujemo se zbog tebe! Lijepo je što postojiš! :)
Gospodin ti dao mir i dobro!

Tvoj e-fratri iz Pazina, stoji na stranici eduhovnevjezbe.hr

VODITELJI

FRA DIEGO DEKLIĆ
Košljun
Fra Diego Deklić rodom je iz Malog Lošinja. Rođen je 1975. godine. U franjevački red ulazi 1996. godine. Svećenik je od 2003. godine. Djelovao je u Zadru i Dubrovniku. Danas živi na otočiću Košljunu gdje vrši službu gvardijana i moderatora duhovnog centra. Osobito se bavi vođenjem duhovnih vježbi i obnova.

ISUSOVE MALE SESTRE
Zagreb
U Crkvi i svijetu poslanje Isusovih malih sestara je svjedočiti Isusa u otajstvu Betlehema i nasljedovanje skrovita Isusova života u Nazaretu. Žive nazaretsku duhovnost, kontemplaciju u jednostavnom dijeljenju života ljudi, osobito malenih. Tiha su prisutnost molitve i prijateljstva u susjedstvu, na ulicama, u solidarnom, jednostavnom radu, usred mnoštva. Žive apostolat prisutnosti i prijateljstva. Prijavite se OVDJE.