Sadržaj s oznakom: Božja volja

Čovjekov najviši cilj treba biti proslaviti Boga (1. Korinćanima 10:31), a to uključuje molitvu u skladu s Njegovom voljom.

Božja vladavina mijenja svijet dobrotom, a ne oružjem, pravednošću koja ne uništava drugoga nego mu omogućava da dalje živi i da se razvija.

Don Damir Stojić odgovara na pitanje kako razumjeti ono što Bog želi od nas, dokle seže Božja milost i kolika je snaga blagoslova kad se 'suprotstavimo' božjoj volji.

U emisiji ARGUMENTI koja je bila emitirana u utorak 9. studenog 2021. na Hrvatskom Katoličkom Radiju tema je bila „Je li Božja volja za samce da ostanu samci?“

 Je li volja Božja da budemo svi zdravi ili je volja Božja da svi budemo spašeni?

Božju volju često se tumači kako tko hoće.

Novi nadahnuti nagovor i doza duhovnih vitamina iz audio škole svetosti u kojoj vrli duhovnik don Josip Radić otkriva pravu tajnu i istinski smisao života vršeći Božju volju!

Nakon 36 godina ležanja u krevetu, potpuno nepokretna, a da se nikada i nikome nije potužila na svoju patnju, u nedjelju je u 61. godini dušu predala Bogu Katarina Labrtić, iz Šiškovaca. Ukop Kate Labrtić, istinske vjernice i patnice, biti će danas u 15.30 h u Šiškovcima. Tijelo će biti izloženo od 14.30 h u crkvi u Šiškovcima. Nakon svete mise povorka će se uputit prema groblju.

Objavljeno u Poučne priče | 30.1.2017.

Božja ruka

Pozdravljam se s postarijim čovjekom kojega krase jednostavnost, marljivost i vedrina.

Ako činimo volju Božju, to ne znači da ne možemo raspravljati s Gospodinom ili se naljutiti na Njega; važno je biti vjerodostojan, ne pretvarati se, te mu na kraju reći „evo me“ – poruka je pape Franje s mise u Domu svete Marte.