Sadržaj s oznakom: Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Široki Brijeg, 7. veljače 2024. (Lucijana Kožul) – Na današnji dan točno prije 79 godina dogodio se neviđeni zločin na našim prostorima. Jugokomunisti, imajući u planu strti i slomiti vjeru u Hercegovini, toga hladnog dana u mjesecu veljači upadajući u samostan na Širokom Brijegu pronalaze 12-oricu franjevaca, odvode ih do ratnog skloništa, ubijaju, polijevaju benzinom i potom ih zapale. 

Program obilježavanja Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca u Širokom Brijegu nastavljen je u ponedjeljak, 5. veljače 2024. molitvom krunice i misnim slavljem, izvijestila je Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

Na Širokom Brijegu uobičajeno će početkom veljače, ove godine od 2. do 7., biti održani „Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca“ u povodu 79. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Na Širokom Brijegu uobičajeno će početkom veljače, ove godine 3. – 7., biti održani »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 78. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Na Širokom Brijegu uobičajeno će 4. – 7. veljače biti održani »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 77. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. 

Molitveni program drugoga dana obilježavanja »Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca« 5. veljače na Širokom Brijegu započeo je molitvom sv. krunice i razmatranjem u 17.30 koju je predvodio fra Augustin Čordaš s Franjevačkom mladeži (Framom). U 18.00 uslijedila je sv. misa zadušnica koju je predslavio zlatomisnik fra Vitomir Musa.