Sadržaj s oznakom: Dogodilo se na današnji dan

Sretnička tragedija, događaj u kojem su izgorjeli svatovi Ivana Rozića nadaleko je tragično poznati događaj, dogodila se na današnji dan.

Dana 26. siječnja 1972. nad Čehoslovačkom se srušio zrakoplov JAT-a u kojem su svi putnici i članovi posade poginuli, osim stjuardese Vesne Vulović, koja je bila u “repu aviona”.

Nakon kratke bolesti na današnji dan 2015. godine u zadarskoj bolnici u 75. godini umro dugodogišnji suradnik Radiopostaje MIR Međugorje, profesor Marko Vasilj.

Za vrijeme rata, 1941., u samostanu Marijin dom na Palama živjele su poglavarica s. M. Jula Ivanišević (Hrvatica, 48 g.), s. M. Berchmana Leidenix (Austrijanka, 76 g.), s. M. Krizina Bojanc (Slovenka, 56 g.), s. M. Antonija Fabjan (Slovenka, 34 g.) i s. M. Bernadeta Banja (Mađarica iz Hrvatske, 29 g.).

Divne su bazilike nad grobovima apostolskih prvaka, bazilike od kojih zastaje dah, a svaki dolazak na njihov grob potvrda su i ispovijedanje naše vjere.

Bio je listopad 1944. Fra Križan Galić, umirovljeni starac, koji je nakon njemačke okupacije samostana na Humcu svoje staračke dane provodio u župnoj kući u Međugorju, ubijen je bombom koja je ubačena kroz prozor u prostoriju gdje je u tom trenutku boravio fra Križan.

Objavljeno u Duhovni kutak | 20.10.2022.

Otac Ante Gabrić

20. listopada 1988. god. umro je „misionar ljubavi” – sluga Božji otac Ante Gabrić, suradnik Majke Tereze, koji je veliki dio svog života proveo u Indiji, nesebično darujući svoju ljubav siromasima i dijeleći s njima svakodnevne životne tegobe.

Kardinalska konklava izabrala je Karola Wojtylu za papu na današnji dan, 16. listopada 1978. godine.

Na današnji dan, neprijateljska srbo-četnička agresija ubila je jednog od ponajboljih Hrvatskih sinova, hrvatskog branitelja, hrvatskog junaka, generala BLAGU ZADRU!

Njegov grob, koji se prvotno nalazio na gradskom groblju, postao je stjecište njegovih brojnih štovatelja.

Na današnji dan, 15. listopada obilježava se Dan sjećanja na malene anđele.

Na današnji se dan, 13. listopada 1917., u poljima Cova da Iria, blizu portugalskog grada Fatime, dogodilo se ‘Čudo Sunca’ prilikom posljednjeg ukazanja Blažene Djevice Marije.

10. listopada obilježava se Svjetski dan beskućnika i obilježavanjem ovog dana želi se podići razina svijesti o problemu beskućništva.

Na današnji dan 1571. godine savez kršćanskih naroda izvojevao je veliku pobjedu u pomorskoj bitci kod Lepanta protiv Otomanskog Carstva.

Stranica 1 od 3