Sadržaj s oznakom: Duhovna glazba

Poznata kršćanska pjesma iza sebe skriva snažno svjedočanstvo

Monsinjor Cesáreo Gabaráin bio je jedan od najpoznatijih španjolskih skladatelja liturgijske glazbe, a slijedio je promjene i reforme na polju duhovne glazbe nakon Drugog vatikanskog koncila.

Djevojčica Claire Ryann osvojila je svijet anđeoskim glasom s kojim slavi uskrsnuće Isusa Krista pjevajući pjesmu pod nazivom 'Getsemani'.

Stala plačuć tužna Mati (lat. Stabat Mater Dolorosa)  jedan od najsnažnijih napjeva usmjerenih na bol Isusove majke Marije poradi Isusove muke, zlostavljanja i raspeća na križ. Poznata vjernicima svih uzrasta, kao sastavni dio ovim strofama pratimo pobožnosti križnog puta razmatrajući Marijine boli.

Objavljeno u Najave | 11.7.2022.

"U ZAGRLJAJ MAJCI"

Pozivamo Vas na večer duhovne glazbe, koncert "U ZAGRLJAJ MAJCI" Stjepana Gleđa Markosa.

Za sebe je govorio da nikako ne može biti kralj jer je za njega kralj samo jedan – Isus Krist, a da je on samo zabavljač.

„Hvalospjev Ljubavi 2021“

Molitva koja je promijenila mnoge živote je Gospodnja molitva Očenaš.

Ovogodišnja, svjetskom pandemijom uvjetovana, ljetna tišina lijepoga mjestašca Smokvica na otoku Korčuli s radošću je narušena važnom proslavom: od 19. do 22. kolovoza svečano je obilježena 100. obljetnica posvete župne crkve Očišćenja Marijina.

Worship Vision Hrvatska & Hrvatski karantena worship team sastavljen od 45 izvođača predstavili su novu duhovnu pjesmu Put stvara.

Svojim primjerom Petra je inspiracija svima nama da nas ništa ne može sputavati u slavljenju Boga.

Počela je prodaja ulaznica online na www.ticketshop.hr za veliki duhovno - glazbeni događaj na Višnjiku u Zadru koji se održava u petak, 24. travnja s početkom u 20,00 sati.

"Kraljice neba, čuj molitve glas” nova je duhovna pjesma Jasmina Stavrosa, a za pjesmu je snimio i spot u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Četvrtu godinu za redom u Kninu, ispred Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta održava se festival duhovne glazbe „ Salve Regina“ Dani hvale i slave Božje.

Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

26. izdanje glazbene nagrade Porin održano je u Centru Zamet u Rijeci!

Stranica 1 od 3