Sadržaj s oznakom: Dušni dan

Ovih dana Bog po Katoličkoj Crkvi svijetu udjeljuje posebnu milost - MOŽETE OTVORITI VRATA RAJA NEKOJ DUŠI U ČISTILIŠTU.

1.Nastajanje krunice. Ova krunica nastala je već odavna u Francuskoj. Ispitana je od preuzvišenog biskupa iz Namesa i preporučena kao jedno vrlo jako sredstvo za brzo izbavljanje duša iz čistilišta. Od tada je vrlo proširena među pobožnim vjernicima. U ovoj krunici obraćamo se Mariji, Zagovornici duša u čistilištu, tražeči pomoć za njih.

Objavljeno u Molitve | 2.11.2022.

Molitva za pokojne

Hvala ti Gospodine, za osobe s kojima dijelimo tugu i radost svagdanjeg života, osobito za one koji su nam bliski i dragi, a napustili su nas iznenada s ovog svijeta.

“Draga djeco! Danas vas želim pozvati da iz dana u dan molite za duše u čistilištu.

Često možemo čuti kako se na sprovodu nekog čovjeka utješno govori da će vječno ostati u nama.

Čudo koje se u 17. stoljeću dogodilo u Montserratu posvješćuje nam da čistilište postoji i kako su duše potrebne molitava vjernih.

NA SVOJE POKOJNIKE MISLIMO TIJEKOM CIJELE GODINE, A OSOBITO NA DUŠNI DAN KADA JE CRKVA JEDNODUŠNO UJEDINJENA U MOLITVI ZA NJIH...

Objavljeno u Molitve | 2.11.2022.

Glas šutnje

Šutnja nad grobovima koje pohađamo ispunjena je, Gospodine, tihom molitvom.

Objavljeno u Meditacije | 2.11.2022.

Uz Dušni dan

„Značenje koje Isus pridaje svojem umiranju na određeni način vrijedi i za smrt ljudi koji su s nama povezani u prijateljstvu i ljubavi.

Razdoblje od 1. do 8. studenog Crkva je obdarila potpunim oprostom „koji se može namijeniti jedino za duše u čistilištu“ (Priručnik o oprostima. Odredbe i povlastice, Split, 2015., conc. 29 §1).

Uz blagdan Svih svetih imali smo priliku izmoliti potpuni oprost za jednu dušu u čistilištu. Ovdje sam ostao zatečen pitanjem svoje kćeri: Tko garantira da će se upravo dogoditi potpuni oprost? Koja je to veza sa Svetim pismom, sa riječima Evanđelja, Biblije, koju mi dosada nismo primijetili, a koja daje Crkvi za pravo da potiče vjernika na molitvu za potpuni oprost za jednu dušu u čistilištu? Dakle, čitav niz dilema za koja nemam jasnog odgovora te vas molim da nam pomognete. Čitatelj iz Bjelovara

Što slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan? Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?

Svi mi imamo nekog na nebu, tko nam nedostaje, za koga molimo, i tko za nas moli.

Za sve one koji su otišli prerano...

Objavljeno u Molitve | 28.4.2022.

Molitva za duše u čistilištu

Božansko Srce Isusovo, podaj, molimo te, dušama u čistilištu vječni pokoj; onima koji će danas umrijeti konačnu milost; griješnicima pravu pokoru; nevjernicima svjetlo vjere; meni i svima mojima svo blagoslov.

Znak križa! Pozdrav: Gospodin s vama

Stranica 1 od 2